Ποια είναι η Helene Mercier: Σύζυγος του Mr Louis Vuitton - Bernard Arnault - H πιανίστα που ερωτεύτηκε έναν από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο (φώτο-βίντεο)

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Helene Mercier

Η Hélène Mercier είναι μία παγκοσμίου φήμης πιανίστα. Γεννήθηκε στον  Καναδά και είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Bernard Arnault από το 1991.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά .Ο Arnault είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH.


Η εταιρεία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά τον Νοέμβριο του 2019 αφού ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία κοσμημάτων Tiffany & Co. για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά αύξησε επίσης την προσωπική καθαρή περιουσία του Arnault σε περίπου 108 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων της Forbes Real-Time, ο Arnault βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τον  Bill Gates και τον Jeff Bezos στη θέση του πλουσιότερου άνδρα στον κόσμο.

Ποια είναι όμως η Hélène Mercier; Η όμορφη σύζυγος του;

Διαβάστε πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε γι'΄αυτή

1 Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ αλλά ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία για να σπουδάσει πιάνο

Η Hélène Mercier γεννήθηκε το 1960 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έδειξε μεγάλη ικανότητα στο πιάνο από νεαρή ηλικία.


Σύμφωνα με το AllMusic.com, η Mercier άρχισε να σπουδάζει στο Vincent d'Indy School of Music όταν ήταν μόλις έξι ετών.

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό κολέγιο μουσικής στο Μόντρεαλ , που πήρε το όνομά του από τον Γάλλο συνθέτη Paul Marie Théodore Vincent d’Indy.


Ως παιδί, κέρδισε την πρώτη θέση και σημαντικά βραβεία, στους Διαγωνισμούς Μουσικής του Κεμπέκ και του Καναδά και στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Επιμελητηρίου της Πράγας, σύμφωνα με την Chandos Records.

Η Mercier σπούδασε επίσης στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, στο Julliard στη Νέα Υόρκη και στο Ωδείο του Παρισιού.


2. Το 2018 η Mercier έδωσε παράσταση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον

Η Hélène Mercier εμφανίστηκε σε μια ειδική παράσταση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον,  στις 11 Απριλίου 2018.

Αυτή και ο πιανίστας Louis Lortie, όπως εξηγείται από τον οργανισμό, έπαιξαν «τη μουσική για δύο πιάνα των Arensky, Rachmaninoff και Medtner, παράλληλα με ένα τετράχρονο έργο του Ravel".

 Η συναυλία δόθηκε για να γιορτάσει η βιβλιοθήκη την απόκτηση του βιβλίου «Χειρόγραφες παρτιτούρες  των Συμφωνικών Χορών του Ραχμανινόφ για δύο πιάνα». 


Η Mercier έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Chandos Records, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κλασική μουσική, το βιογραφικό της Mercier περιλαμβάνει την παράσταση με την Orchester de Paris, τη Φιλαρμονική Ισραηλινή Ορχήστρα, την Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ρωσίας, τη Φιλαρμονική της Νέας Ιαπωνίας και με συμφωνικές ορχήστρες στο Βανκούβερ, Τορόντο, Οτάβα , και το Μόντρεαλ.

 

3 Η αγάπη για τη μουσική ένωσε την Mercier με τον Arnault - Μετά τη συνάντηση τους σε ένα Dinner Party, ο δισεκατομμυριούχος έπαιξε για εκείνη ένα κομμάτι στο πιάνο

Η διάσημη πιανίστα  Hélène Mercier είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις μουσικές δεξιότητες του μέλλοντα συζύγου της λίγο μετά την πρώτη συνάντηση τους.


Ο Bernard Arnault και η Mercier συναντήθηκαν για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1989 σε ένα  δείπνο.

Γιόρτασαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί εκείνη τη χρονιά. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του  2009 στην Wall Street Journal, η Mercier ζήτησε από την Arnault να της παίξει κάτι αφού πήγαν στο σπίτι του για τσάι.

Η Mercier θυμάται ότι τα χέρια του Arnault έτρεμαν, έδειχνε να "πεθαίνει" από φόβο, αλλά ήταν αποφασισμένος να φτάσει στο τέλος.

Αρραβωνιάστηκαν  στη Γαλλία οκτώ μήνες μετά την ημερομηνία της Πρωτοχρονιάς. 

Στην τελετή παραβρέθηκαν μόνο πέντε άτομα, με τον Arnault να φοράει λευκά τζιν και τη Mercier να φοράει ένα «λευκό κοστούμι Lacroix», αναφέρει το Heavy.com

4 H Mercier έμαθε πιάνο και στους τρεις γιους της αλλά κανείς από αυτούς δεν ακολούθησε μουσική καριέρα

Η Hélène Mercier και ο Bernard Arnault έχουν τρεις γιους μαζί. Ο μεγαλύτερος γιος  τους, ο Alexandre, είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποσκευών Rimowa.

Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου  LVMH από το 2016, όταν ο Alexandre έπεισε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να πουλήσει το 80% της επιχείρησης στην εταιρεία Bernard Arnault

Ο δεύτερος γιος τους, ο Frédéric Arnault, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2018.

Έγινε στρατηγικός και ψηφιακός διευθυντής της φίρμας ρολογιών TAG Heuer.

Ο τρίτος γιος Jean Arnault είναι περίπου 20 ετών και δεν είναι ακόμη μέλος της εταιρείας.

Η Mercier ίσως προτιμούσε τα τρία παιδιά της να κάνουν καριέρα στη μουσική και όχι στις επιχειρήσεις.

Σε ένα δημοσίευμα των New York Times το 2018, ο Alexandre μοιράστηκε ότι αυτός και τα μικρότερα αδέλφια του είναι όλοι μουσικοί σαν τη μητέρα τους.

«Μας έλεγε πάντα αν θέλαμε να γίνουμε μουσικοί θα μας υποστήριζε. Δεν θα μάθω ποτέ αν ο μπαμπάς μου θα ήταν ευχαριστημένος με αυτό. Αλλά λατρεύει το πιάνο. "

Τα αγόρια Arnault έχουν επίσης δύο μεγαλύτερα αδέλφια. Ο Arnault απέκτησε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, τον Antoine και την Delphine, με την πρώτη του σύζυγο Anne Dewavrin. 


5 Η Mercier & ο Arnault διέθεσαν εκατομμύρια δολάρια την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων και για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο


Η Hélène Mercier και ο Bernard Arnault έγιναν  πρωτοσέλιδα για τις μεγάλες φιλανθρωπικές συνεισφορές τους το 2019.


Η οικογένεια διέθεσε  222 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την  πυρκαγιά που προκάλεσε την καταστροφή του στις 15 Απριλίου 2019.

Τον Αύγουστο του 2019,  διέθεσαν  άλλα 11 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Η συνεισφορά ήταν μέρος μιας πρωτοβουλίας που χρηματοδοτήθηκε από τους G7.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ