Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Οι κανόνες που μπορεί να «αφήσουν» μόνη την βασίλισσα Ελισάβετ - Αγέρωχη η μονάρχης, επέστρεψε στα καθήκοντά της

Ο αριθμός των παρευρισκομένων θα περιορίζεται σε 30 άτομα

Μόνη της μπορεί να καθίσει η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου η Βρετανίδα μονάρχης επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα και αρχή έγινε με την συνταξιοδότηση του παλαιότερου μέλους του προσωπικού του Μπάκιγχαμ.

Στο παλάτι του Windsor πραγματοποιήθηκε τελετή με αφορμή την αποχώρηση του William Peel από τη θέση του Λόρδου Chamberlain και σύμφωνα με τον The Guardian ήταν η πρώτη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε αυτοπροσώπως η βασίλισσα που το Σάββατο (17/4) θα πει το τελευταίο αντίο στον σύζυγό της.

Εκείνη την ημέρα το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καλυμμένο με την σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του, θα μεταφερθεί από άγημα της φρουράς της βασίλισσας στην Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Windsor.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πομπή κατά την οποία θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε βοηθήσει ο πρίγκιπας Φίλιππος, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο. Η 94χρονη βασίλισσα δεν θα ακολουθήσει πεζή την νεκρώσιμη πομπή.

Όταν το φέρετρο φτάσει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή. Δεν θα γίνουν δημόσιες πομπές, ενώ η κηδεία θα τελεστεί εξ ολοκλήρου εντός του εδάφους του Κάστρου του Windsor ο αριθμός των παρευρισκομένων θα περιορίζεται σε 30, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Η πανδημία φαίνεται όμως πως δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα με δημοσιεύματα να εικάζουν ότι λόγω των μέτρων η βασίλισσα ίσως να χρειαστεί να καθίσει μόνη της

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες κατά του covid στην Βρετανία όσοι είναι σε κλειστούς χώρους πρέπει να κρατούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ αν δεν ανήκουν στο ίδιο «νοικοκυριό». Ωστόσο η Ελισάβετ από την στιγμή που δεν ζει μόνη δεν μπορεί να μπει σε κάποια «κοινωνική φούσκα».

Είναι βέβαια πολύ πιθανό να καθίσει δίπλα της κάποιο μέλος του προσωπικού του Windsor.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ