Πέθανε ο Άλκης Κολλάτος - ''Άδικο να ζω εγώ'' γράφει ο πατέρας του, ο γνωστός σκηνοθέτης (φωτό - βίντεο)

Στο πλευρό του του βρισκόταν ο αδελφός του Αλέξανδρος.

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι ο Άλκης Κολλάτος, ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μόλις στα 44 του από ανακοπή καρδιάς.

Ο Άλκης, έπασχε από αυτισμό και έγινε γνωστός από την αυτοβιογραφική ταινία του πατέρα του με τίτλο «Η ζωή με τον Άλκη» (1988) που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση την εποχή εκείνη.

 

 

Τον Άλκη είχε υποδυθεί ο κατά έναν χρόνο μικρότερος αδελφός του, Αλέξανδρος, ο οποίος είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό του του βρισκόταν ο αδελφός του Αλέξανδρος. «Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης» έγραψε ο σκηνοθέτης για την απώλεια του γιου του στον λογαριασμό του στο facebook. 

 

Σήμερα το πρωί έφυγε ο Αλκης από ανακοπή στο Τζανειο νοσοκομείο, ο Αλέξανδρος ήταν διπλα του. Εγώ σπίτι μου τα ποδια μου με φοβερούς πόνους με κρατησαν σπίτι. Είναι άδικο να ζω εγώ και να φύγει ο Αλκης

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Kollatos B στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

 

Η ζωή με τον Άλκη

Στην ταινία, ο Άλκης, ένα παιδί έντεκα ετών, είναι αυτιστικό κι έχει φέρει σ' απελπισία το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως τη Γαλλίδα μητέρα του, η οποία θέλει να το κλείσει σε ίδρυμα. Στην απόφαση αυτή αντιτίθεται ο πατέρας του Άλκη, που δέχεται το πρόβλημα του γιου του και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες του Δημήτρη Κολλάτου, η ταινία επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει απέναντι στο πρόβλημα των αυτιστικών παιδιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ