Αποζημίωση 30 εκ δολάρια στο μοντέλο που ζει διασωληνωμένο από αλλεργία στο φυστικοβούτυρο - Επικοινωνεί μόνο με τα μάτια (βίντεο)

«ηΜν με αφήσεις να πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω»

30 εκατομμύρια αποζημίωση έλαβε η οικογένεια του πρώην μοντέλου και ηθοποιού Chantel Giacalone που έπαθε εγκεφαλική παράλυση μετά από αλλεργική αντίδραση που της προκάλεσε το πρέτζελ με φυστικοβούτυρο που κατανάλωσε.

«Τουλάχιστον η κόρη μου θα έχει καλή φροντίδα.  Χαίρομαι για αυτό. Όλη η αγωνία που περάσαμε τα τελευταία 8 χρόνια, δεν χαίρομαι για αυτό, ελπίζω η MedicWest να αλλάξει τους τρόπους της» δήλωσε ο πατέρας της κοπέλας μετά την ετυμηγορία, σύμφωνα με το reviewjournal.com.

Ο δικηγόρος Christian Morris  υποστήριξε στην δίκη ότι οι διασώστες της MedicWest (εταιρεία με ασθενοφόρα) έδειξαν αμέλεια στην περίθαλψη της κοπέλας που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ.

Ήταν το 2013 όταν το 27χρονο τότε μοντέλο και ανερχόμενη ηθοποιός έφαγε μια μπουκιά από το πρέτζελ με φυστικοβούτυρο. Η κοπέλα ήταν τότε σε κάποιο συνέδριο στο Λας Βέγκας και έπαθε αναφυλακτική αντίδραση μόλις κατανάλωσε το έδεσμα.

Έχασε οξυγόνο από τον εγκέφαλό της για λίγα λεπτά μέχρι να την αναλάβει η MedicWest Ambulance που ήταν στο κέντρο πρώτων βοηθειών εκείνη την ημέρα.

«Κάθε λεπτό της ζωής της άλλαξε» είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο δικηγόρος της που υποστήριξε ότι η MedicWest «βάζει τα χρήματα πάνω από την φροντίδα του ασθενή». Όπως είπε οι διασώστες δεν είχαν στις τσάντες τους τα απαραίτητα φάρμακα με τον ίδιο να λέει ότι η τιμή τους ανέρχεται στα 3 σχεδόν δολάρια.

Η κοπέλα κατανάλωσε το πρέτζελ χωρίς να γνωρίζει ότι έχει μέσα φυστικοβούτυρο. Μόλις το κατάλαβε πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της που της είπε να ζητήσει γρήγορα ιατρική φροντίδα.

Η φίλη της - που ήταν μαζί της εκείνη την ημέρα - κατέθεσε ότι όταν έφτασε στο μέρος που ήταν οι γιατροί ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να πάρει κάποιο φάρμακο. Ο λαιμός έκλεινε και είχε αρχίσει να γίνεται μπλε και μαύρη από το αλλεργικό σοκ. 

Κάθισε μαζί της ενώ η  Chantel Giacalone τηγς έλεγε «μην με αφήσεις να πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω».

Πλέον η κοπέλα που έχει μείνει παραπληγική χρειάζεται 24ωρη φροντίδα. Οι γονείς της ανέφεραν άλλωστε όιτ τα χρήματα θα διατεθούν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Ωστόσο το κακό έχει γίνει, αφού το κορίτσι τους που είναι σήμερα 35 ετών τρέφεται τώρα μόνο με σωληνάκι και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ