189 Ολλανδοί τουρίστες για διακοπές στην Ρόδο: Ήλιος, πισίνα και cocktails (φωτό & βίντεο)

Έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο είναι αρνητικοί

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασαν το απόγευμα της Δευτέρας (12/4) οι 189 Ολλανδοί τουρίστες ηλικίας 18-70 ετών για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για διακοπές υπό δοκιμή.

Οι επισκέπτες, που έχουν κάνει μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο είναι αρνητικοί, θα παραμείνουν έως τις 19 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Ρόδου και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του. 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

Ωαστόσο δεν θα επιτρέπεται σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, να βγουν ούτε στην παραλία, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το  Reuters, οι συμμετέχοντες, με 399 ευρώ ο καθένας, μπορούν να περάσουν οκτώ ημέρες στο Αll inclusive ξενοδοχείο Hotel Mitsis Grand Beach. Σημειώνεται ότι κατά την παραμονή τους οι περίπου 200 Ολλανδοί θα είναι και οι μοναδικοί ένοικοι του ξενοδοχείου.

https://www.mitsishotels.com

https://www.mitsishotels.com

 

 

Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους και θα χρειαστεί να υποβληθούν σε μια σειρά τεστ αλλά και σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test, αναφέρει η rodiaki.gr.

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

«Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο χώρο μου και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πηγαίνω έξω από το ξενοδοχείο,  θα συμβιβαστώ, αλλά αυτό είναι εντάξει», δήλωσε η γραφίστρια Amy Smulders στο Reuters πριν φύγει για Ρόδο μαζί με την αδερφή της. «Και πάλι είναι διακοπές, θα έχει ήλιο, αυτό είναι το πιο σημαντικό», σχολίασε.

 

 

«Για την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb, του ολλανδικού tour operator που διοργάνωσε το ταξίδι - «πείραμα» με την υποστήριξη της κυβέρνησης.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/EUROKINISSI

Ένας άντρας μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο είπε ότι «δεν έχω πισίνα στο σπίτι και παμπ για να πίνω μπίρα… οπότε αυτό είναι πολύ καλύτερο».

Μια ακόμα γυναίκα δήλωσε ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων  θα περάσει τις διακοπές της «με το φουσκωτό φλαμίνγκο μου και ένα κοκτέιλ στο χέρι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ