Το προσωπικό γράμμα του βασιλιά Φελίπε & της βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας στην βασίλισσα Ελισάβετ: «Αγαπητή θεία Lilibet...»

«Λυπηθήκαμε πολύ που ακούσαμε για τον θάνατο του αγαπητού μας θείου Φίλιππου»

 

Με ένα γράμμα αρκετά προσωπικό έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στην βασίλισσα Ελισάβετ, για τον χαμό του πρίγκιπα Φίλιππου, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας.

Στο τηλεγράφημα τους αποκαλούν την Ελισάβετ «θεία Lilibet» ενώ κάνουν αναφορά στην σχέση των δύο οικογενειών.

«Αγαπητή θεία Lilibet, 

Λυπηθήκαμε πολύ που ακούσαμε για τον θάνατο του αγαπητού μας θείου Φίλιππου

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θέλουμε να σας στείλουμε τα συλλυπητήρια μας εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης και του λαού, αλλά και την στήριξή μας.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που περάσαμε μαζί του και την κληρονομιά που άφησε με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο Στέμμα και το Ηνωμένο Βασίλειο που ήταν πάντα στο πλευρό μας.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με εσάς Μεγαλειότης και με την οικογένειά σας.

Με αγάπη Φελίπε και Λετίσια».

Αυτά έγραψε στο γράμμα της η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, σύμφωνα με το Hola που αναφέρει ακόμα ότι οι δύο οικογένειες έχουν ισχυρό δεσμό καθώς ο παππούς της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας είναι ο θείος του πρίγκιπα Φίλιππου.

Μάλιστα συνδέονται με την ελληνική βασιλική οικογένεια καθώς ο σύζυγος της Ελισάβετ ήταν γιος του πρίγκιπα Άντριου της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Άλις. Ο θείος του ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ο 1ος που είναι και ο παππούς της βασίλισσας Σαφίας της Ισπανίας, μητέρας του βασιλιά Φελίπε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ