Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος προσπαθούσε να σώσει τον γάμο του γιου του με την Νταϊάνα - Τα γλυκά γράμματα που υπέγραφε ο «αγαπητός της Pa»

«Πόσες άλλες σύζυγοι συζητούν τα προβλήματα του γάμου τους με τον πεθερό τους;»

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ειδικά μετά το διαζύγιο της τελευταίας με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο και η σχέση της με τον πεθερό της πρίγκιπα Φίλιππο, που προσπάθησε να σώσει τον γάμο της με τον γιο του.

Ο σύζυγος της βασίλισσα Ελισάβετ υπέγραφε γράμματα που έστελνε στην «πριγκίπισσα του λαού» γράφοντας «with fondest love, Pa» ενώ της έδινε συμβουλές για την σχέση της.

«Πόσες άλλες σύζυγοι συζητούν τα προβλήματα του γάμου τους με τον πεθερό τους αντί για τον άντρα τους» θα αναρωτηθεί η Lady D μιλώντας σε φίλους της, σύμφωνα με την Daily Mail.

Εκείνη και ο Κάρολος ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1981. Το 1992 ωστόσο χώρισαν με το διαζύγιο να βγαίνει οριστικά το 1996.

Το καλοκαίρι του 92 μέχρι και τον Δεκέμβρη που χώρισαν, ο Νταϊάνα και ο Φίλιππος έγραφαν ο ένας στον άλλο. 

Μάλιστα ο δούκας του Εδιμβούργου της είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον δεσμό του γιου του με την Καμίλα, ενώ της έδινε συμβουλές για το τι να κάνει.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και είναι στις δυνάμεις μου για να βοηθήσω εσένα και τον Φίλιππο» της έγραφε σε ένα από τα γράμματα. «Αλλά είμαι έτοιμος να παραδεχτώ ότι δεν κάνω για σύμβουλος γάμου» είχε προσθέσει.

Στην απάντησή της η πριγκίπισσα του έγραψε «Αγαπητέ Pa με άγγιξε το τελευταίο σου γράμμα, που μου έδειξε - λες και δεν το ήξερα ήδη - το ότι όντως νοιάζεσαι.. Είσαι μετριόφρων για τις ικανότητές σου στην συμβουλευτική γάμου και θα διαφωνήσω μαζί σου».

Σε άλλο γράμμα σύμφωνα με την metro.co.uk της έγραψε: «Δεν συμφωνούμε στο να έχει εραστές κανένας από τους δυο σας. Ο Κάρολος ήταν ανόητος για έναν άντρα με την θέση του να ρισκάρει τα πάντα για την Καμίλα. Δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορεί να σε αφήσει για εκείνη».

Πάντως ο Φίλιππος δεν φοβήθηκε να της ασκήσει και κριτική λέγοντας ότι ήταν πολύ κτητική με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι αλλά και ότι δεν φρόντιζε αρκετά τον σύζυγό της.

«Μπορείς να μου πεις με το χέρι στην καρδιά ότι η σχέση του Κάρολου με την Καμίλα δεν είχε καμία σχέση με τον συμπεριφορά σου απέναντί του κατά την διάρκεια του γάμου σας;» την είχε ρωτήσει.

Όπως της είχε εξηγήσει ο γιος του είχε κάνει «μεγάλη θυσία» όταν έκοψε τις σχέσεις του με την Καμίλα τα πρώτα χρόνια του γάμου τους.

Σύμφωνα με την βιογραφία του Δούκα του Εδιμβούργου που έγραψε η Ingrid Seward και κυκλοφόρησε πέρυσι η Νταϊάνα είχε πει στα παιδιά της να μην φωνάζουν ποτέ όπως ο πρίγκιπας Φίλιππος. Επιπλέον λέγεται ότι εκείνος είχε βγει εκτός εαυτού όταν έδωσε την περίφημη συνέντευξή της το 1995 στο BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heba? (@2iikate)

Παρόλα αυτά οι δυο τους φαίνεται να είχαν έρθει κοντά ενώ εκείνος την βοήθησε και όταν πρωτομπήκε στην βασιλική οικογένεια και κλήθηκε πλέον να αναλάβει τα νέα  της καθήκοντα. Ακόμα στάθηκε δίπλα στα παιδιά της όταν εκείνη «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 36 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ