Oι πρίγκιπες αποχαιρετούν on camera τον πατέρα τους Φίλιππο - Ο διάδοχος Κάρολος, ο Άντριου, ο Έντουαρντ & η Άννα για το τελευταίο αντίο (φωτό)

Πως τον αποχαιρέτισαν τα παιδιά του... 

Συγκινημένοι από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην Ελισάβετ Β΄ που έχασε «το στήριγμά της», Βρετανοί και ξένοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, αφήνουν λουλούδια και σημειώματα συμπαράστασης κοντά στο κάστρο του Γουίνδσορ και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο.

«Ζω είκοσι χρόνια στην Αγγλία και αγαπάμε τη βασιλική οικογένεια, όπως όλος ο κόσμος εδώ», είπε η Καρέν Λιουγουέλιν, μια Γαλλίδα παντρεμένη με Ουαλό, που πήγε στο κάστρο του Γουίνδσορ για να αφήσει ένα μπουκέτο με τουλίπες. «Πάθαμε πραγματικό σοκ το πρωί, πονά η καρδιά μας για τη βασίλισσα. Αυτό είναι το πιο σκληρό πράγμα, όλοι σκεφτόμαστε ότι η βασίλισσα θα είναι τώρα μόνη της χωρίς το στήριγμά της», πρόσθεσε.

Ο δούκας του Εδιμβούργου πέθανε σε ηλικία 99 ετών, μόλις δύο μήνες πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.

 

 

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο το βασιλικό ζεύγος ζούσε απομονωμένο στον πύργο του Γουίνδσορ, λόγω της πανδημίας. Εκεί έσβησε σήμερα το πρωί ο πρίγκιπας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή. 

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα», δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, κάνοντας λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

 

 

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του «σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή».

Το συγκινητικό αντίο της Πριγκίπισσας Άννας στον πατέρα της Φίλιππο

Η πριγκίπισσα Άννα είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της αφού μοιράζονταν πολλά μαζί, όπως τις κοινές τους εμφανίσεις σε στρατιωτικές παρελάσεις.

 

 

Το στιγμιότυπο μπορούμε να βρούμε στην σελίδα της πριγκίπισσας στο Instagram και μεταξύ άλλων η ίδια γράφει «Ξέρεις ότι αυτό θα συμβεί, αλλά δεν ποτέ δεν είσαι πραγματικά έτοιμος. Ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου, ο υποστηρικτής μου και ο άνθρωπος που μου ασκούσε κριτική, αλλά ως επί το πλείστον είναι το παράδειγμα του για τη ζωή που έζησε καλά και υπηρετώντας το κοινό καλό, αυτό που θα ήθελα να μιμηθώ».

 

 

Ο πρίγκιπας Άντριου, δεύτερος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, δήλωσε, ότι η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας, μετά το θάνατο του πατέρα τοy.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους έξω από ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι.

 

 

Ο πρίγκιπας Άντριου πρόσθεσε πως η βασίλισσα το περιγράφει ως την απώλεια που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στη ζωή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ