Το αγαπημένο τραγούδι του Πρίγκιπα Φίλιππου & της Βασίλισσας Ελισάβετ - Έγινε ο ύμνος της αγάπης τους από το 1947 & για πάντα (φώτο-βίντεο)

Το τραγούδι που άγγιξε τις ψυχές τους και έγινε το τραγούδι τους στην αρχή του έρωτα τους, το άκουσαν σε ένα μιούζικαλ - Κι ενώ το βρετανικό κοινό ενθουσιαζόταν με την ιστορία αγάπης του Cowboy που έβλεπε επί σκηνής, ένα βασιλικό ρομάντζο γεννιόταν μέσα στο θέατρο

Την άνοιξη του 1947 αν κάποιος επισκεπτόταν το Λονδίνο για πρώτη φορά θα το χαρακτήριζε "μια πόλη σε αποσύνθεση".

Οι πληγές του πολέμου ήταν ακόμα ανοικτές, υπήρχαν κατεστραμμένα κτίρια και πολλοί στρατιώτες που επέστρεψαν από το μέτωπο βρέθηκαν άστεγοι.

Εν ολίγοις, το Λονδίνο είχε μεγάλη ανάγκη από κάτι που θα δώσει χαρά στους κατοίκους του.

Η ανακούφιση ήρθε με απροσδόκητη μορφή. Η άφιξη του διάσημου μιούζικαλ  Oklahoma!

Το εμβληματικό μιούζικαλ του θρυλικού διδύμου Richard Rodgers και Oscar Hammerstein II, μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία sold out παραστάσεων στο  Broadway, όπου έκανε πρεμιέρα στις στις 31 Μαρτίου 1943, τον Απρίλιο του 1947 έκανε το ντεμπούτο του στο Λονδίνο.

Ήταν το πρώτο αμερικάνικο μιούζικαλ που παρουσιάστηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά τον πόλεμο.

Κι ενώ το βρετανικό κοινό ενθουσιαζόταν με την ιστορία αγάπης του Cowboy που έβλεπε επί σκηνής, ένα βασιλικό ρομάντζο γεννιόταν μέσα στο θέατρο.

Το έργο έκανε πρεμιέρα  στις 30 Απριλίου 1947 στο Drury Lane Theatre.

Τα εισιτήρια είχαν μεγάλη ζήτηση. Ο Gemze de Lappe, ένας χορευτής στην αρχική παράσταση του Λονδίνου, δήλωσε στο BBC:

«Οι Oliviers ήρθαν (σ.σ ο Laurence Olivier και η δεύτερη σύζυγός του, Vivien Leigh) και ο Noel Coward δεν μπορούσε να βρει εισητήρια.

Ωστόσο, τη βραδιά της πρεμιέρας οι επίσημοι προσκεκλημένοι   δεν ήταν άλλοι από τη βασιλική οικογένεια: ο Βασιλιάς Γιώργος VI η σύζυγός του η Βασίλισσα, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μεγαλύτερη αδερφή της Πριγκίπισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια λατρεύει τη μουσική και το τραγούδι, με τις δύο πριγκίπισσες να παίζουν παντομίμα στο Κάστρο του Windsor κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Και αυτός που συνόδευε τη βασιλική οικογένεια εκείνο το βράδυ στο θέατρο , ήταν ένας ορμητικός ξένος πρίγκιπας, ο Φίλιππος.

Διαβάστε επίσης: Φίλιππος & Ελισάβετ: Ένας έρωτας ετών 73 - Οι ερωτικές επιστολές του Δούκα του Εδιμβούργου στην αγαπημένη του "Lilibet" (φώτο)

Αυτός που επρόκειτο να γίνει ο σύζυγος της Πριγκίπισσας Ελισάβετ, η οποία αργότερα έγινε η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Εκείνη την εποχή το ζευγάρι δεν είχε ακόμα επίσημο δεσμό αλλά η Ελισάβετ ήταν ήδη ερωτευμένη με τον ξένο , ξανθό πρίγκιπα.

Οι δυό τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1934 ως τρίτα ξαδέρφια.

 

 

Το 1939 όταν η Ελισάβετ ήταν 13 ετών και ο Φίλιππος 19, συναντήθηκαν ξανά στο Ντεβόν της Αγγλίας και η Ελισάβετ τον ερωτεύθηκε σύμφωνα με τον Sir John Wheeler-Bennett, επίσημο βιογράφο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

"Το πρώιμο ρομάντζο τους επρόκειτο να αργήσει  καθώς ο Φίλιππος βρισκόταν στο Βασιλικό Ναυτικό και πολύ μακριά", λέει ο Christopher Warwick, βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας της Αυτού Μεγαλειότητας.

 

 

Ωστόσο,  το μιούζικαλ Οκλαχόμα! έπαιξε ζωτικό ρόλο από την αρχή της ερωτικής ιστορίας  της Πριγκίπισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι "People Will Say We're In Love" έχει ιδιαίτερη σημασία.

 

 

Ήταν ένα τραγούδι που άγγιξε τις ψυχές τους, το τραγούδι τους, λέει ο Warwick.

Το ντουέτο "People Will Say We're In Love" παρουσιάστηκε στην αρχική παραγωγή του Λονδίνου από την Betty Jane Watson ως Laurey και τον baritone crooner Howard (τότε Harold) Keel ως Curly.

Στο τραγούδι η Laurey και ο Curly συζητούν για το πώς μπορούν να ανασκευάσουν τις φήμες και να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είναι ερωτευμένοι , καθώς όλοι πιστεύουν το αντίθετο.

Μη μου πετάς λουλούδια'

Μην ευχαριστείς τους φίλους μου τόσο πολύ

Μη γελάς με τα αστεία μου

Οι άνθρωποι θα πουν ότι είμαστε ερωτευμένοι

Τα μεταγενέστερα γραπτά της Marion Crawford, που ήταν νταντά στις πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα , τις δεκαετίες  του 1930 και του '40, αποκαλύπτουν γιατί το τραγούδι θα έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο στην πρώτη περίοδο του ρομάντζου,  μεταξύ του πρίγκιπα Φίλιππου και της Πριγκίπισσας Ελισάβετ, αναφέρει το περιοδικό Time.

 

 

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος επέστρεψε από τον πόλεμο. Ένα βράδυ, είχε δείπνο με τις Πριγκίπισσες.

 Μετά από αυτό, παρατήρησα ότι η Λίλιμπετ (σ.σ. Πριγκίπισσα Ελισάβετ) άρχισε να προβληματίζεται περισσότερο με την εμφάνισή της, ανησυχώντας για το τι θα φορέσει.

 

 

Την επόμενη μέρα, ανακάλυψα ότι είχε δειπνήσει με τον Φίλιππο », έγραψε.

"Παρατήρησα επίσης ότι άρχισε να ακούει μουσική από το γραμμόφωνό της περισσότερο από το συνηθισμένο και ότι η αγαπημένη της μελωδία ήταν το « People Will Say We’re In Love », από το μιούζικαλ Oklahoma! - που είχε δει με τον Φίλιππο. "

 

 

Η Crawford έγραψε ότι όταν το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει ραντεβού , η Ελισάβετ, στα κέντρα που δειπνούσαν, συχνά ζητούσε από τους μουσικούς να παίξουν το κομμάτι για να το χορέψει με τον Φίλιππο.

Η σημασία ενός τραγουδιού που μιλάει για ένα νεαρό ζευγάρι , που προσπαθεί και αποτυγχάνει να κρύψει τα συναισθήματα του από τον κόσμο , δεν ήταν άσχετη με τον Φίλιππο και την Ελισάβετ, λέει η Crawford.

 

 

Εκείνη την εποχή, η πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος προσπαθούσαν επίσης να κρύψουν το ρομαντικό τους ειδύλλιο  από τον βρετανικό τύπο.

 

 

Σε ένα τέτοιο παράδειγμα η 19χρονη Ελισάβετ λέει στην Crawford, ότι μια επίσκεψη στο εργοστάσιο ήταν «φρικτή», επειδήοι δημοσιογράφοι της φώναζαν, να ρωτήσει "Που είναι ο Φίλιππος".

Αλλά η σχέση τους  δεν έμεινε μυστική για πολύ περισσότερο.

 

 

 

Λίγους μόλις μήνες μετά από την Οκλαχόμα! , στις 9 Ιουλίου 1947, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε.

Παντρεύτηκαν τέσσερις μήνες αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου.

Η σημασία που είχε που είχε το μιούζικαλ και το τραγούδι που κάποτε «μίλησε στην ψυχή τους», κράτησε.

 

 

Το 2013, ο συνθέτης Andrew Lloyd Webber διοργάνωσε τον εορτασμό των γενεθλίων για τη Βασίλισσα και του δόθηκε η πρόσβαση στη λίστα των αγαπημένων τραγουδιών της Βασίλισσας.

 

 

Αποκάλυψε στον βρετανικό τύπο ότι ένα από τα τραγούδια της λίστας  ήταν το "People Will Say We're In Love".

Διαβάστε επίσης: Τα σκληρά πρώτα χρόνια του Πρίγκιπα Φίλιππου - Η γέννηση στην Κέρκυρα - η εξορία - η ορφάνια - η μητέρα στο ψυχιατρείο - οι αδερφές που παντρεύτηκαν Ναζί (φώτο-βίντεο)

Είχαν περάσει πάνω από εξήντα χρόνια από τη στιγμή που το ζευγάρι είδε μαζί την Oklahoma!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ