Ο Jean Paul Belmondo έκλεισε τα 88: Το αρσενικό της Γαλλίας σε ένα αφιέρωμα με Σοφία Λόρεν, Κατρίν Ντενέβ, Κλαούντια Καρντινάλε (φωτό & βίντεο)

Ο «αέρας» και το αρρενωπό στυλ του αποδείχθηκαν ακαταμάχητα για τις γυναίκες της εποχής του

88 ετών έγινε την Παρασκευή (9/4) ο Jean Paul Belmondo, το αρσενικό του γαλλικού σινεμά που συνδέθηκε αρχικά με το γαλλικό Νέο Κύμα (Νουβελ βαγκ) της δεκαετίας του 1960.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1933 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια.

Ο πατέρας του, , ήταν γλύπτης με ιταλικές ρίζες και η μητέρα ζωγράφος. Ωστόσο, ο μικρός Belmondo δεν είχε φανερώσει καμία καλλιτεχνική κλίση στα εφηβικά του χρόνια. Αντιθέτως, έδειξε από την αρχή κλίση στα αθλητικά. Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο και το πάθος του σε αυτή την ηλικία ήταν το μποξ και το ποδόσφαιρο, ενώ μάλιστα έκανε και προπονήσεις μποξ.

 

 

Αποφάσισε έτσι να γίνει πυγμάχος και στη σύντομη καριέρα του στα ρινγκ ήταν μάλιστα αήττητος. Το ντεμπούτο του το έκανε το 1949 ρίχνοντας νοκάουτ τον αντίπαλό του από τον πρώτο γύρο[6], αν και την επόμενη κιόλας χρονιά, συνειδητοποιώντας τις θυσίες που έπρεπε να κάνει για να γίνει επαγγελματίας, τα παράτησε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MA_RA (@ma_ra_ramonova)



 

Τότε στράφηκε στην υποκριτική και έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Δραματικής Τέχνης του Παρισιού και αποφοιτώντας το 1956 βρήκε αμέσως δουλειά στο σινεμά.

 

 

 

Σοφία Λόρεν (Η Ατιμασμένη), Κατρίν Ντενέβ (Η Σειρήνα Του Μισσισιπή), Κλαούντια Καρντινάλε (Ο Σημαδεμένος) ήταν μόνο μερικές από τις διάσημες κυρίες της εποχής με τις οποίες έπαιξε μαζί.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Das Gleis (@das.gleis)

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Film Klub (@filmklub08)

 

 

 

Ο «αέρας» και το αρρενωπό στυλ του αποδείχθηκαν ακαταμάχητα για τις γυναίκες της εποχής του. Στην προσωπική του ζωή, έχει δύο γάμους στο ενεργητικό του: με την Ελοντί Κονσταντάν (1953-1965), με την οποία χώρισε όταν αποκαλύφθηκε ο παράνομος δεσμός του με την Ούρσουλα Άντρες, και τη Ναταλί Ταρντιβέλ, την οποία γνώρισε το 1989 ως 24χρονη κοπέλα και έμεινε στο πλευρό της επισήμως από το 2002 έως το 2008. Έχει αποκτήσει επίσης τέσσερα παιδιά, αν και η μεγαλύτερή του κόρη έχασε τη ζωή της σε πυρκαγιά το 1994.

Δείτε επίσης: Vintage story: Όταν ο Ζαν Πωλ Μπελμοντό έτρεχε σαν τρελός στον Πειραιά στο διασημότερο αυτοκυνηγητό του σινεμά!

Σύντροφος του υπήρξε για οκτώ χρόνια (1972-1980) η ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι. Στο φεστιβάλ των Καννών, το 2011, εμφανίστηκε με τη νέα του σύντροφο, την κατά 45 χρόνια νεότερή του και πρώην Playmate, Μπάρμπαρα Γκαντόλφι από το Βέλγιο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by david (@davidmchrt)

 

Με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα του, ο Jean Paul Belmondo ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 παίζοντας μερικά μικρορολάκια σε γαλλικές ταινίες της εποχής και βρέθηκε στην αντίπερα όχθη από τον υπερβολικά όμορφο Αλέν Ντελόν, με τους κριτικούς να ton χαρακτηρίζουν «γοητευτικά άσχημο» - αν και πολλές θαυμάστριές του και μη, θα διαφωνούσαν με αυτό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ