Οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης αποχαιρετούν τον Πρίγκιπα Φίλιππο - Η βασίλισσα Μάξιμα & ο βασιλιάς της Ολλανδίας -ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας (φώτο)

Στις επίσημες δηλώσεις κάνουν λόγο για ένα μονάρχη αφοσιωμένο στο έθνος και στην επί πάνω από 70 χρόνια, σύζυγο του, την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Με συγκινητικά λόγια και αφιερώματα οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης αποχαιρετούν τον Πρίγκιπα Φίλιππο που πέθανε σήμερα, σε ηλικία 99 ετών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Όλοι μιλούν με σεβασμό  για τον Δούκα του  Εδιμβούργου με την ελληνική καταγωγή.

Στις επίσημες δηλώσεις κάνουν λόγο για ένα μονάρχη αφοσιωμένο στο έθνος και στην επί πάνω από 70 χρόνια, σύζυγο του, την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι βασιλικές οικογένειες τον αναφέρουν ως έναν "καλό φίλο" που δεν θα ξεχάσουν.

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας εξέφρασε την ειλικρινή συμπάθεια της στην βασίλισσα Ελισάβετ. Σε ανακοίνωση ο Βασιλιάς  Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, η Βασίλισσα Μάξιμα, και η Πριγκίπισσα Βεατρίκη των Κάτω Χωρών έγραψαν:

«Με μεγάλο σεβασμό θυμόμαστε την Αυτού Υψηλότητα τον πρίγκιπα Φίλιππο. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφιερώθηκε με αφοσίωση στον βρετανικό λαό και στα πολλά καθήκοντα και τις ευθύνες του.Η ζωηρή προσωπικότητά του δεν σταμάτησε ποτέ να αφήνει μια αξέχαστη εντύπωση. Η βαθύτερη και πιο εγκάρδια συμπάθειά μας απευθύνεται στη Βασίλισσα Ελισάβετ και σε όλα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».

O βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας ανέφερε τον Πρίγκιπα Φίλιππο ως "μια έμπνευση που θα παραμείνει ζωντανή για όλους μας", αναφέρει το περιοδικό Hello.

"Ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε μεγάλος φίλος της οικογένειάς μας για πολλά χρόνια, μια σχέση την οποία εκτιμούσαμε βαθιά.

Η υπηρεσία του στη χώρα του θα παραμείνει έμπνευση για όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην Αυτής Μεγαλειότητα τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη βασιλική οικογένεια και στους ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου. "

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ