Story of the day: 54χρονος άνδρας κρατάει την ανάσα του για 24 ολόκληρα λεπτά - Έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Πριν ξεκινήσει να κρατά την αναπνοή του ο Σόμπατ υπέβαλε το σώμα του σε υπεραερισμό με χρήση καθαρού οξυγόνου.

Το στοίχημα να «ξεπεράσει» τον εαυτό του για μία ακόμη φορά κέρδισε ο Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ από την Κροατία, ο οποίος στα 54 του χρόνια κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Η επιτυχημένη του προσπάθεια που κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε σε πισίνα της πόλης Σισάκ της Κροατίας, παρουσία γιατρών, δημοσιογράφων και υποστηρικτών του που βρίσκονταν στο σημείο για να τον ενθαρρύνουν και να τον στηρίξουν.

Δημοσιεύτηκε από sisakportal.hr στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Πριν από μερικά χρόνια, ο Budimir εγκατέλειψε το πάθος, το bodybuilding και ξεκίνησε  στατικές καταδύσεις, σύντομα έγινε ένας από τους κορυφαίους στατικούς δύτες του κόσμου αναφέρει το odditycentral.

Κατάφερε να σπάσει το φράγμα 24 λεπτών πριν από τρία χρόνια, αλλά τώρα έσπασε το δικό του ρεκόρGuinness.  Η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει και προετοιμασία για τους ακούσιους σπασμούς που προκαλούνται γύρω στο 18ο λεπτό κάτω από το νερό, λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Ο Σόμπατ μετράει αυτούς τους σπασμούς, τόσο για να τους αντιμετωπίσει όσο και για να διατηρήσει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ