Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 5 χρώματα που χρειάζεστε για να κάνετε το σπίτι σας… Χαρούμενο!

Κίτρινο, μπλε, ροζ... 

Θα γνωρίζετε πως τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν την διάθεσή σας και να αποτελέσουν μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς σας. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποια είναι τα ιδανικά χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας για να το κάνετε πιο... χαρούμενο; 

Κίτρινο Αν ψάχνετε το χρώμα που θα σας ανεβάσει την διάθεση περισσότερο από όλα τα άλλα, τότε ψάχνετε για το κίτρινο. Το κίτρινο δημιουργεί μια ιδιαίτερα χαρούμενη και φιλική διάθεση – λέγεται, μάλιστα, πως η παρουσία του έχει την ικανότητα να απελευθερώνει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλει στην αίσθηση της ευτυχίας.

Ανοιχτό ή σκούρο, είναι σίγουρο πως το κίτρινο είναι από τα χρώματα που θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πιο ζωντανός , σε όποιο δωμάτιο και να το χρησιμοποιήσετε. Μια ιδιαίτερα όμορφη προσέγγιση είναι να αναδείξετε μερικές κίτρινες αποχρώσεις σε γκρι φόντο.

χρώματα

Αν ψάχνετε το χρώμα που θα σας ανεβάσει την διάθεση περισσότερο από όλα τα άλλα, τότε ψάχνετε για το κίτρινο.

Πράσινο Οι χαλαρωτικές και γαλήνιες αποχρώσεις του πράσινου, είναι σίγουρο πως δεν θα σας απογοητεύσουν αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε στον χώρο σας. Το πράσινο μιμείται την φύση. Οι απαλές του μορφές συμβάλουν πολύ θετικά στην συγκέντρωση και την ηρεμία, ενώ οι πιο σκούρες δίνουν ιδιαίτερα θετική ενέργεια στον χώρο. Γενικά, είναι ιδανικό για να «ενώσετε» τον εσωτερικό σας χώρο με την θέα του πράσινου που ενδεχομένως φαίνεται από το παράθυρό σας. Αν έχετε κήπο, αντλήστε από αυτόν έμπνευση για να επιλέξετε αποχρώσεις.

χρώματα

Το πράσινο μιμείται την φύση.

Μπλε Το μπλε είναι ένα ιδιαίτερα ήρεμο και γαλήνιο ακόμα και ακόμα και στις πιο έντονες μορφές του θεωρείται πως λειτουργεί θετικά για το μυαλό και το σώμα.

Το μπλε συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση και όσοι το επιλέγουν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστοι. Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που εργάζονται σε χώρους που κυριαρχεί το μπλε είναι πιο παραγωγικοί, καθώς παραμένουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Το μπλε είναι ιδανικό για το μπάνιο, το γραφείο και το υπνοδωμάτιο. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με μια θερμή απόχρωση για να προσθέσετε «ζεστασιά» στον χώρο.

χρώματα

Το μπλε συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση και όσοι το επιλέγουν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστοι.

Ροζ Το ροζ είναι η επιλογή των ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει η ευγένεια και η γενναιοδωρία.  Το απαλό ροζ αντανακλά ζεστασιά και ευαισθησία και είναι επίσης το χρώμα του ρομαντισμού και της αισθαντικότητας. Το ζωηρό ροζ, από την άλλη, σηματοδοτεί την αισιοδοξία για τη ζωή. Είναι διασκεδαστικό, ενεργητικό και εμπνευστικό. Το ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπως το καθιστικό, τη τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια. Προτιμήστε το αν ο χώρος σας έχει μεγάλα παράθυρα και πολύ φυσικό φως.

χρώματα

Το ροζ είναι η επιλογή των ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει η ευγένεια και η γενναιοδωρία.

Κόκκινο Το τολμηρό και «σίγουρο» κόκκινο είναι μια θαρραλέα επιλογή. Οι έρευνες δείχνουν πως αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και παρακινεί τα συναισθήματα. Είναι, λοιπόν, ιδανικό για ιδιαίτερα δραστήριους ιδιοκτήτες που ζουν σε έντονους ρυθμούς. Το κόκκινο δημιουργεί χώρους που είναι «ζωντανοί» και φιλόξενοί, ενώ παράλληλα δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες αναφέρει το spirossoulis.

Επειδή είναι ιδιαίτερα έντονο, μπορείτε να το «σπάσετε» αν το εντάξετε σε κάποιο μοτίβο, ώστε να κάνετε τον χώρο πιο ήρεμο, χωρίς να χάσει την ζωντάνια του.

χρώματα

Το τολμηρό και «σίγουρο» κόκκινο είναι μια θαρραλέα επιλογή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ