Ριζότο κοκκινιστό με σπανάκι & καβουρντισμένα αμύγδαλα - Όνειρο η gourmet πρόταση της Ντίνας Νικολάου για τη Σαρακοστή

 Άλλη μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική πρόταση από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου 

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα Σερρών
30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
120 ml λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. Ελληνική σάλτσα τομάτας με πικάντικη πιπερίτσα & σκόρδο, ΚΥΚΝΟΣ
2 κουτ. σούπας τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης, ΚΥΚΝΟΣ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
900 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
150 γρ. σπανάκι baby
80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το ntinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 

ΒΗΜΑ 1 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το ρύζι και το σκόρδο και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να αρχίζουν να γίνονται διάφανοι. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω την σάλτσα τομάτας, τον τοματοπολτό και 1 κουτάλα καυτό ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω μέχρι το ρύζι να «πιεί» όλα τα υγρά. Συνεχίζω να προσθέτω σταδιακά το ζωμό μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί αλλά να μένει al dente. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 25 λεπτά. Πριν τελειώσω ο χρόνος (περίπου στα 20 λεπτά μαγειρέματος), προσθέτω το σπανάκι και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
ΒΗΜΑ 2 Αποσύρω από τη φωτιά και σκορπίζω τα αμύγδαλα και το τσίλι. Σερβίρω το ριζότο αμέσως ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ