Συναρπαστικές vintage pics: Ένα μαγευτικό φωτογραφικό ταξίδι στους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα των αρχών του αιώνα

Ένα γεωλογικό θαύμα σε εικόνες που κόβουν την ανάσα

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα  είναι ένα συναρπαστικό θέαμα όποια εποχή κι αν τους επισκεφτούμε. Οι μαγικές εικόνες ακολουθούν κάθε ταξιδιώτη για μια ολόκληρη ζωή.

Ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες το τοπίο προσφέρει μερικές μοναδικές εικόνες και μας επιτρέπει να δούμε το φυσικό θαύμα μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα.

Καθώς  οι θερμοκρασίες πέφτουν στη βορειοανατολική γωνία των Ηνωμένων Πολιτειών,  το παγωμένο νερό που πέφτει πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα συντρίβεται στους βράχους κάτω και γίνεται συμπαγής μάζα.

Τα μπλοκ του πάγου ενώνονται σχηματίζοντας μια γέφυρα που ενώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Καναδά. Ονομάζεται Γέφυρα Πάγου.

Τα παιδιά στα τέλη της δεκαετίας του 1880 οδηγούσαν εκεί τα έλκηθρά τους, και οι τουρίστες περπατούσαν μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι επιχειρηματίες πούλησαν τρόφιμα και ζεστά ροφήματα από αυτοσχέδια περίπτερα .

Ένας «δαιμόνιος άνθρωπος», όπως τον  περιέγραψε η εφημερίδα Niagara Falls Gazette, στις 14 Φεβρουαρίου 1883, έχτισε μια καλύβα με σανίδια στη μέση της τεράστιας γέφυρας - ακριβώς στη γραμμή μεταξύ των δύο χωρών, όπου δεν ισχύουν νόμοι - και πουλούσε ροφήματα.

Αυτό ήταν το γεωλογικό θαύμα της γέφυρας πάγου και οι τρεις καταρράκτες  που σχηματίζουν τους καταρράκτες του Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη.

Οι καταρράκτες  American και Bridal Veil βρίσκονται ο ένας δίπλα στο άλλο στην πλευρά των ΗΠΑ. Η Horseshoe Falls, η μεγαλύτερη από τις τρεις, εκτείνεται και στις δύο χώρες. Συλλογικά, περισσότεροι από 3.000 τόνοι νερού ρέουν από τους καταρράκτες  κάθε δευτερόλεπτο, καθιστώντας τους καταρράκτες του Νιαγάρα μια σημαντική πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αναφέρει το Vintage Every Day.

"Ξεφυλλίστε" το άλμπουμ για να κάνετε ένα μαγευτικό ταξίδι στους καταρράκτες του Νιαγάρα, των αρχών του αιώνα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ