Story of the day: Κι όμως γίνονται θαύματα - Μωρό έξι μηνών έμεινε ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στη Αίγυπτο (φώτο)

H μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του μωρού σκοτώθηκαν

Οι διασώστες ως εκ θαύματος έβγαλαν ζωντανό ένα μωρό 6 μηνών από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην Αίγυπτο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Το τραγικό δυστύχημα άφησε πίσω του τουλάχιστον 25 νεκρούς , ανάμεσα στους οποίους η μητέρα , ο πατέρας, και η αδελφή του βρέφους αναφέρει το Associated Press

Το κτίριο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο  , έπεσε νωρίς το Σάββατο το πρωί στη γειτονιά el-Salam. Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει  ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του μωρού εξακολουθεί να αναφέρεται ως αγνοούμενος.

"Πήραν τέσσερα άτομα μπροστά στα μάτια μου, τα οποία έμοιαζαν σχεδόν νεκρά", είπε ένας κάτοικος στο AP μετά την κατάρρευση του κτιρίου.

Τουλάχιστον 75 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά,  κατά τη διάρκεια του συμβάντος, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέσων ενημέρωσης Middle East Monitor.

Μάρτυρες είπαν ότι το κτίριο 9 ορόφων φάνηκε να παίρνει κλίση μέρες πριν την κατάρρευση του.

Μερικοί από τους κατοίκους των διαμερισμάτων  εγκατέλειψαν την περιοχή πριν από το ατύχημα, αλλά πολλοί άλλοι δεν είχαν άλλες επιλογές για να στεγαστούν.

Μετά το ατύχημα δημιουργήθηκε μια επιτροπή από μηχανικούς που θα εξετάσουν   τη δομική ακεραιότητα των γειτονικών κτηρίων, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Καΐρου στο AP, αναφέρει το People. 

Η Egypt Independent ανέφερε την Τρίτη ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Στην Αίγυπτο οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο καθώς πολλοί αγνοούν τις άδειες οικοδομής για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε πρόσφατα μια πρωτοβουλία για τον εντοπισμό παράνομων κτιρίων και παραβάσεων των όρων οικοδομής  , αναφέρει το  Αλ Τζαζίρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ