Ο Βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος αρραβωνιάστηκε την Βασίλισσα Μάξιμα πριν από 20 χρόνια - Οι ωραιότερες στιγμές ενός ευτυχισμένου ζευγαριού (φώτο)

Η επέτειος των 20 χρόνων 

Έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια . Στις 30 Μαρτίου 2001, η  Maxima Zorreguieta μπήκε επίσημα στη ζωή των Ολλανδών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Máxima (@queen.maxima)

Εκείνη την ημέρα, στις 6 μ.μ., η νεαρή γυναίκα, που γεννήθηκε στην Αργεντινή, λίγο πριν κλείσει τα 30 αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας ως η μέλουσα σύζυγος του μεγαλύτερου γιου της Πρίγκιπα, Γουλιέλμου-Αλέξανδρου.

Η ανακοίνωση μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Τον Απρίλιο του 1999, η Μάξιμα γνώρισε τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο στην Σεβίλλη, κατά τη διάρκεια της Εαρινής Έκθεσης της Σεβίλλης. Σε μια συνέντευξη, της παρουσιάστηκε ως «Αλέξανδρος», και δεν γνώριζε ότι ήταν πρίγκιπας.

Νόμιζε ότι αστειεύεται όταν αργότερα της είπε ότι δεν ήταν μόνο ένας πρίγκιπας, αλλά ο Πρίγκιπας της Οράγγης και κληρονόμος του ολλανδικού θρόνου. Συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά δύο εβδομάδες αργότερα στη Νέα Υόρκη, όπου η Μάξιμα εργαζόταν στη τράπεζα Dresdner Kleinwort Benson.

Η σχέση τους προφανώς ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν συναντήθηκε για κάποιο διάστημα με τους γονείς του, τη Βασίλισσα Βεατρίκη και τον Πρίγκιπα Κλάους.

Στις 30 Μαρτίου 2001 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του, η Μάξιμα απευθύνθηκε στο έθνος μιλώντας στα ολλανδικά (η οποία τότε μιλούσε μόνο τα βασικά) κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

 Η Μάξιμα έλαβε την ολλανδική ιθαγένεια σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα στις 17 Μαΐου 2001 και από εκείνη την στιγμή είχε διπλή υπηκοότητα: την Αργεντίνικη και την Ολλανδική. Ο αρραβώνας του εγκρίθηκε επισήμως από το Γενικό Κράτος μέσα στο 2001 - ένα απαραίτητο βήμα για τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο ώστε να παραμείνει κληρονόμος του θρόνου.

Η Μάξιμα και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος παντρεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2002 με πολιτικό γάμο στο Μπερς Βαν Μπερλάχε του Άμστερνταμ, ενώ στην συνέχει ακολούθησε ο θρησκευτικός γάμος στο Ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ.

 Μετά τον γάμο παρέμεινε Ρωμαιοκαθολική, και έλαβε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ολλανδίας, Πριγκίπισσα της Οράγγης-Νασσάου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ