Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης - Πάλεψε με τον καρκίνο

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροστάσιο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 56 ετών, ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Παναγιώτης Νεστορίδης.

Εργάστηκε σε Μέσα Ενημέρωσης της Καβάλας, στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Διατέλεσε πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα δημοτικά ΜΜΕ, μέλος των διοικήσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ και τα τελευταία χρόνια αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.

Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανάρτηση της ιστοσελίδας της εφημερίδας ''Μακεδονία'' γράφει: 

Έφυγε στα 56 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης. 

Είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Έθνος», ενώ διετέλεσε πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και γενικός γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου. 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα, ενώ αποτελούσε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ «Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα.

Γεννημένος το 1965 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο Παναγιώτης Νεστορίδης έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994 και έκτοτε η διαδρομή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την συνδικαλιστική δράση του κλάδου, την οποία υπηρέτησε από πολλές διαφορετικές θέσεις: ως μέλος (2002-2004) και κατόπιν (2004-2008) αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (2001-2004), ως μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (από το 2009 έως σήμερα).

Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, άσκησε σε αυτό τα καθήκοντα του με συνέπεια, προσήλωση, και ένταση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποχρεώσεις του ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η πολύπλευρη δράση του είχε πάντοτε ως ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την Περιφέρεια και χάρη σε αυτήν κερδήθηκε πολύ έδαφος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αλλά και την εδραίωση της περιφερειακής Ενημέρωσης ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα στην ιεράρχηση του κλάδου και της πολιτείας. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάγκη όχι μόνο ως συνδικαλιστής, αλλά και με το πλούσιο δημοσιογραφικό έργο του και τις επιλογές του από όποιες θέσεις ευθύνης ανέλαβε σε Μέσα που δούλεψε.

Εργάστηκε στις εφημερίδες Εβδόμη Καβάλας, Ριζοσπάστης, Επενδυτής, Οικονομική, Νέα Εγνατία, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος, στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, στο Ράδιο Ζ, στον 904 Αριστερά στα FM, ενώ δημιούργησε σε συνεργασία με συναδέλφους την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr. Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ (ΤV100, FM100).

Ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη στερεί τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης από τη συγκροτημένη, παραγωγική και νηφάλια προσέγγισή του στα ζητήματα της Ενημέρωσης, που πάντα συνδυαζόταν με αγωνιστικό πνεύμα και γόνιμη διεκδικητική διάθεση.

Στερεί επίσης το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα από έναν συνεπή υπερασπιστή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια μάχη για τις ασφαλιστικές και εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου, που δόθηκε χωρίς τον Παναγιώτη Νεστορίδη. Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με βαθιά οδύνη ένα από τα πιο οικεία της πρόσωπα και διατυπώνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα, στο νεκροστάσιο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ