Τα cocktails του κόσμου και οι ιστορίες τους: Από το Πουέρτο Ρίκο και την piña colada, στην Ιταλία και το negroni (βίντεο)

Οι γεύσεις αλλάζουν από μέρος σε μέρος

Όπως γίνεται και με το φαγητό έτσι και με τα ποτά οι γεύσεις αλλάζουν από μέρος σε μέρος. Ποια είναι τα signature cocktails κάθε χώρας και πώς αυτά έχουν δημιουργηθεί;

Στο Πουέρτο Ρίκο έχουν την  piña colada, ένα από τα πιο απολαυστικά cocktails που έχει συνδυαστεί με το καλοκαίρι, όπως άλλωστε και το Mojito - βέβαια αυτό έχει άλλη καταγωγή καθώς έρχεται από την Κούβα.

Κρέμα καρύδας, χυμός ανανά και ρούμι είναι τα συστατικά που περιλαμβάνει η pina colada, ενώ ένα ξενοδοχείο, αλλά και ένα εστιατόριο μάχονται για το ποιος το δημιούργησε.

Αν πάμε πάλι στην Ιταλία θα βρούμε το Negroni. Ένα ποτό που περιέχει τζιν, βερμούτ, campari και φλούδες πορτοκαλιού.

Ο θρύλος λέει ότι δημιουργήθηκε σε ένα καφέ της Φλωρεντίας όταν η Καμίλα Νεγκρόνι ζήτησε από έναν barman να αντικαταστήσει την σόδα στο ποτό της με τζιν. Έπινε αμερικανικό cocktail και πρόσθεσαν για γαρνίρισμα την φλούδα πορτοκαλιού, αντί για λεμόνι.

Στο βίντεο του Insider θα δείτε πολλά ακόμα διάσημα cocktails από τις χώρες του κόσμου, τα συστατικά τους, αλλά και τις ιστορίες τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ