Grace Kelly: Έπαιρνε τα μισά λεφτά από τους άντρες συναδέλφους της & έδωσε 2 εκ προίκα στον πρίγκιπα Ρενιέ - Πώς έχασε τεκατομμύρια της (βίντεο)

Είχε 10.000 στο όνομά της όταν πέθανε και έπρεπε να αξίζει 50 εκ!

Η Grace Kelly ήταν μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της εποχής της ενώ το 1956 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό.



Όμως η πριγκίπισσα - star το 1982, όταν βρήκε τραγικό θάνατο μετά το εγκεφαλικό που την έκανε να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, είχε μόλις 10.000 δολάρια στο όνομά της και ένα εξοχικό στην Ιρλανδία που κάποτε άνηκε στον παππού της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmtheater Schauburg (@schauburg.karlsruhe)

Το νέο ντοκιμαντέρ «Grace Kelly: The Missing Millions» - που έκανε πρεμιέρα στο Chanel 5 στις 27 Μαρτίου - ακολουθεί ακριβώς αυτό το παράδοξο, πώς ένα από τα πιο γνωστά αστέρια του Hollywood και σύζυγος πρίγκιπα έμεινε με τόσα λίγα χρήματα.

Στο πρόγραμμα του Chanel 5 συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο συγγραφέας Bonnie Greer, η καθηγήτρια Ιστορίας Kate Williams και η γκουρού των οικονομικών, η σύμβουλος Gemma Godfrey.

Από τα εφηβικά της χρόνια στην Philadelphia μέχρι τον θάνατό της στην Ευρώπη το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο πώς, παρά την φήμη και την δουλειά της, δεν κατόρθωσε να κερδίσει - ή τουλάχιστον να μείνει - με όσα άξιζε.

Γεννημένη από εύπορη  οικογένεια στην Pennsylvania η Grace Kelly έφυγε από το σπίτι της όταν ο πατέρας της αρνήθηκε να της επιτρέψει να γίνει ηθοποιός. Τότε εκείνη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και δούλεψε ως μοντέλο για να συντηρήσει τον εαυτό της.

Το Hollywood ωστόσο δεν άργησε να την «αρπάξει» και η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στο σινεμά το 1952 με την ταινία High Noon.

Ακολούθησαν και άλλες ταινίες αλλά και η συνεργασία της με τον Alfred Hitchcock. Το 1956 δε κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για το The Country Girl (1954).

Όταν υπέγραψε για να παίξει στο To Catch a Thief (1955) του Hitchcock έλαβε 5.000 δολάρια σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή της Cary Grant που πήρε 18,750.


Όταν πάλι γύριζαν το Mogambo ο Gable έβγαλε, σύμφωνα με την βρετανική Vogue, 5.000 δολάρια την εβδομάδα ενώ η Kelly μόλις 750!

Το 1956 παντρεύτηκε τον  πρίγκιπα Ρενιέ, ωστόσο βάσει του ντοκιμαντέρ αναγκάστηκε να δώσει 2 εκατομμύρια προίκα στους Grimaldi.

Στην ουσία ήταν όλα τα λεφτά που είχε από την οικογενειακή της περιουσία. Εκτός αυτού ο σύζυγός της ήθελε να αφήσει την υποκριτική, κάτι που έγινε.

Σύμφωνα με την Godfrey πέρα από τις ταινίες η Grace Kelly είχε συνεργασίες με γνωστά fashion brands που θα έπρεπε κανονικά να της αποφέρουν επίσης κέρδη. Θα έπρεπε να αξίζει 50 εκατομμύρια δολάρια όταν πέθανε, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Είναι ενδεικτικό ότι η Audrey Hepburn και η Doris Day είχαν εκατομμύρια στο όνομά τους στο τέλος της ζωής τους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ