Πετρ Κέλνερ: Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο 56χρονος Τσέχος δισεκατομμυριούχος της PPF Group - Ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην χώρα του (φωτό - βίντεο)

Ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Τσεχία, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση ελικοπτέρου στην Αλάσκα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο 56χρονος δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα, όπως ανακοίνωσε ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF. 

«Ανακοινώνουμε με μεγάλη θλίψη ότι στις 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκα σκοτώθηκε ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του PPF, Πετρ Κέλνερ», τονίστηκε σε ανακοίνωση της εταιρείας.

 

 

Ο Κέλνερ ήταν ηγετική φιγούρα στην οικονομία της χώρας του και όχι μόνο.

 

Δημοσιεύτηκε από Petr Kellner στις Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

 

Η αξία του σύμφωνα με το Forbes ήταν στα 17,5 δις δολάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, στο δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο, έχασαν τη ζωή τους άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ενώ οι συνθήκες της συντριβής βρίσκονται υπό εξέταση αναφέρει το bloomberg.

Το 2009 ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος, που ήθελε να αγοράσει την ποδοσφαρική ομάδα της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ίδρυσε με τη γυναίκα του, Ρενάτα Κελνέροβα, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με τον όμιλο PPF να δωρίζει μεγάλες ποσότητες υλικών στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων testing kits και μάσκες.

 

 

Δημοσιεύτηκε από Petr Kellner στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

 

 Η PPF, η οποία ελέγχει τις επιχειρήσεις σε περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, των τηλεπικοινωνιών, της κατασκευής, των μέσων ενημέρωσης και της βιοτεχνολογίας, δήλωσε τα περιουσιακά της στοιχεία συνολικού ύψους 44 δισ τον Ιούνιο του 2020.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ