Ριφιφί στο Ψυχικό: Στον Ανακριτή ο κατηγορούμενος - Αρνείται τις κατηγορίες, τι λένε οι δικηγόροι του (βίντεο)

Δείτε φωτογραφίες από τις θυρίδες... 

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για διακεκριμένες κλοπές, φαίνεται πως είναι ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός, ο οποίος εμφανίζεται ως ο δράστης του ριφιφί θυρίδων σε υποκατάστημα τραπέζης στο Ψυχικό.

Συνελήφθη την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός για τη διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 58χρονος δεν έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη διάρρηξη, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει βρεθεί DNA του σε ένα από τα κουτιά των θυρίδων. Ο ίδιος διατηρούσε στη συγκεκριμένη τράπεζα θυρίδα, όμοια με αυτές που είχαν ανοιχθεί. Μάλιστα, η διάρρηξη φαίνεται να έχει γίνει με το ίδιο εργαλείο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ανοίχθηκαν όλες την ίδια ημέρα ή σε διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Το μοιραίο λάθος που πρόδωσε τον 58χρονο

Ίχνη από… πούδρα δέρματος, "σκόνη" που προέκυψε από την… εξάτμιση ιδρώτα και σωματικού λίπους, το οποίο ήρθε σε επαφή με σταθερό αντικείμενο, φαίνεται να "πρόδωσαν" τον φερόμενο δράστη, το DNA του οποίου εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού κουτιού, σε μια από τις ανοιγμένες θυρίδες.

Η πρώτη του αντίδραση

Στην πρώτη αντίδρασή του, μέσω του δικηγόρου του, ο 58χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Βασίλης Σερεμέτης, μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στα εν λόγω ευρήματα Αρχών, διευκρινίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν είναι οι κλασικές, μικρές με το συρόμενο σιδερένιο. Είναι σαν περίπου στο μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων, οι οποίες δεν έχουν συρτάρια είναι σα να ανοίγουμε ένα χρηματοκιβώτιο. Άρα σε αυτές υπάρχει πράγματι μέσα ένα κουτί όπου βάζει ο καθένας τα αντικείμενα του μέχρι και τις 23 του μηνός όπου προσήλθε ο κατηγορούμενος δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο αποδεικτικό που να τον εμπλέκει στην υπόθεση αυτή».

Οι συνήγοροί του, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, σε μία λακωνική ανακοίνωση, ανέφεραν: «Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ