Τα υπέροχα ρούχα του Louis Vuitton είναι εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα - Το ντεφιλέ ανάμεσα στα ελληνικά αγάλματα στο Λούβρο (φώτο-βίντεο)

Εμπνευσμένη από τη αρχαία Ελλάδα, και την αρχαία Ρώμη, η νέα συλλογή περιλαμβάνει εντυπωσιακές φούστες με βολάν και κεντήματα, περίτεχνα στολισμένα πανωφόρια και υπέροχα φορέματα

Πριν από ένα χρόνο το ντεφιλέ του οίκου , Louis Vuitton , που παρουσίασε  ο Nicolas Ghesquière ήταν όπως το ξέραμε: Μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό. 

 

 

Η πανδημία του κορωναϊού άλλαξε τα πράγματα και στη μόδα, αλλά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου, δεν πτοήθηκε.

 

 

Με φόντο ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα στο Λούβρο, παρουσιάσε τα υπέροχα ρούχα της συλλογής "Φθινόπωρο - Χειμώνας 2021-22". 

© Courtesy of Louis Vuitton

 

Τα μοντέλα περπάτησαν ανάμεσα στα γλυπτά ύπο τους ήχους του τραγουδιού των Daft Punk "Around the World".

 

 

«Δεδομένου ότι βρισκόμαστε όλοι σε μια κατάσταση ακινησίας, πρέπει να διπλασιάσουμε τη φαντασία μας να εφεύρουμε ένα εξαιρετικό ταξίδι», δήλωσε ο Ghesquière σε μία βιντεοσυνομιλία, σύμφωνα με τη γαλλική Vogue. 

 

 

 

 

 

 

Αυτή ακριβώς η δήλωση φαίνεται και στα ρούχα που παρουσίασε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπνευσμένη από τη αρχαία Ελλάδα, και την αρχαία Ρώμη, η νέα συλλογή περιλαμβάνει εντυπωσιακές φούστες με βολάν και κεντήματα, περίτεχνα στολισμένα πανωφόρια και υπέροχα φορέματα με αναφορές στη δεκαετία του 60.

 

 

 

 

 

 

 

 

H επιρροή της ελληνό - ρωμαϊκής αρχαιότητας είναι εμφανής και στις νέες τσάντες που παρουσίασε ο διάσημος οίκος.

 

 

 

 

«Ήθελα κάτι εντυπωσιακό, κάτι που εκφράζει ελπίδα και χαρά για αυτίο που θα ακολουθήσει την πανδημία, και για να περάσουν καλά οι άνθρωποι που παρακολουθούν την επίδειξη», είπε ο Ghesquière.

 

 

 

 

«Μια υπέροχη  στιγμή της μόδας». Το βίντεο τελειώνει με το τελευταίο μοντέλο που ρίχνει μια ματιά στην Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, το διάσημο ελληνικό άγαλμα του 2ου αιώνα π.Χ, που βρίσκεται στο Λούβρο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ