Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα Κάρολο - ''Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε & παρακολουθήσατε την παρέλαση''

Όσα συζήτησαν... 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, θα αναχωρήσουν από την Αθήνα.

Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι το διήμερο εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, εμφανής ήταν η συγκίνηση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 

 

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ίδιος και η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκαν την προεδρική φρουρά όπου έγινε επιθεώρηση και ξενάγηση σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που φιλοξενεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να τιμηθεί η ελληνική δημιουργία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι η κρίση από την οποία πέρασε η Ελλάδα έχει δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό πυρετό».

 

 

«Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε και είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρέλαση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα Κάρολο να απαντά ότι ήταν μια εξαιρετική παρέλαση.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

 

eurokinissi

Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε όλες τις φωτό στο slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ