Live: Όλη η παρέλαση της 25η Μαρτίου - Ο Νίκος Αλιάγας & η Σοφία Κορμά σχολιάζουν

Δείτε live εικόνα...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου σημείωσε ότι διακόσια χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με ισχύ και κύρος σε ολόκληρο τον κόσμο και τόνισε ότι «το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την “ Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης” να γίνει η “ Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης”. Με την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των καιρών».

«Σήμερα το Έθνος γιορτάζει. Διακόσια χρόνια από την ιστορική Επανάσταση του 1821, αναστοχάζεται και προχωρά. Εμπνέεται από τους προγόνους και κρατά με σιγουριά τη σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά της πατρίδας μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δυστυχώς το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της υπόσχεται μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους τηλεθεατές.

Δείτε εδώ live 

Αναφερόμενος στην έναρξη της Επανάστασης και την πορεία του ελληνικού κράτους o Πρωθυπουργός είπε: «πριν από δύο αιώνες, μια χούφτα αποφασισμένων αγωνιστών, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας. Έθεσαν σε κίνηση μια διαδικασία, το τέλος της οποίας ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να ονειρευτούν.

Με τη βοήθεια των συμμάχων τους, πολέμησαν ηρωικά και κέρδισαν την ελευθερία τους» και πρόσθεσε «ξετυλίγοντας το αρχαίο και το βυζαντινό νήμα, έθεσαν τα θεμέλια για να μετατραπεί μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ανεξάρτητο, οργανωμένο κράτος. Ένα κράτος που, στη συνέχεια, μεγάλωσε σε όλα: σε επικράτεια, σε Δημοκρατία, σε διεθνή ακτινοβολία. Διακόσια χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχύ και κύρος σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ