Η μόδα τιμά την επέτειο του 1821: Η πορσελάνινη φουστανέλα του Γιάννη Σεργάκη, τα sneakers του Κωνσταντίνου Κακανιά (φωτό & βίντεο)

«Θέλαμε να είναι κάτι για όλους τους Έλληνες»

Ο κόσμος της μόδας τιμά την επέτειο της ελληνικής επανάστασης με καλλιτέχνες να ενώνουν τις δυνάμεις τους με γνωστά brands και να δημιουργούν απίθανα κομμάτια εμπνευσμένα από την απελευθέρωση του Έθνους.

 

Τα κοσμήματα του βραβευμένου Γιάννη Σεργάκη ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Φέτος έστρεψε το βλέμμα του στις φουστανέλες των ηρώων της επανάστασης και σχεδίασε μια φουστανέλα από πορσελάνη.

“Για εμάς ήταν η πρώτη χρονιά που φτιάξαμε ένα αντικείμενο γιατί δεν θέλαμε να είναι ένα κόσμημα. Θέλαμε να είναι κάτι για όλους τους Έλληνες. Έψαξα να βρω ποιός ήταν αυτός που οδήγησε την επανάσταση και αυτός που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας και τελικώς κατέληξα στην ιδέα ότι όλοι έβαλαν το χεράκι τους. Και αυτό που ήθελα να τιμήσω με την φουστανέλα που φτιάξαμε από πορσελάνη ήταν οτι είναι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα” λέει ο καλλιτέχνης σύμφωνα με το mega.

FUSTANELLA ’21: A CELEBRATORY SOUVENIR

Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Sneakers με έμπνευση από την ελληνική επανάσταση; Η Ιταλική εταιρεία Superga ένωσε τις δυνάμεις του με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, δημιουργώντας ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη.

SUPERGA X KONSTANTIN KAKANIAS

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το ιστορικό brand KALOGIROU συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο με το δικό του δημιουργικό τρόπο, με μια μοναδική συνεργασία μεταξύ το ιταλικό brand Superga και τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά.

 Το limited edition υπόδημα με την εκκεντρική κυρία Τεπενδρή, η συναρπαστική περσόνα που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Κακανιάς και έχει αποθεωθεί παγκοσμίως, αποτελείται από 200 αριθμημένα κομμάτια, γυναικεία, ανδρικά και εφηβικά, τα οποία είναι διαθέσιμα διεθνώς αποκλειστικά στην KALOGIROU. 

Με 21 σφραγίδες Ελευθερίας τιμά ο Οίκος Ζολότα την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Δείτε επίσης: Η μόδα της επετείου του 1821 στα ελληνικά brands: Callista Crafts, Zeus & Dione, Antonia Karra, Argalios (φωτό)

Η χρήση τους ως προσωπική σφραγίδα, είτε για μελάνι είτε για βουλοκέρι, μας ταξιδεύει στους περασμένους αιώνες του ελληνισμού. Στη συλλογή περιλαμβάνονται οι σφραγίδες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Οδυσσέα Ανδρούτσου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ