Μιχάλης Οικονόμου: Είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια αλλά η νομοθεσία δεν μας καλύπτει, εγώ είμαι “αόρατος” γονιός (βίντεο)

«Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε είναι τώρα 2 ετών»

Στο στο Pop Up μίλησε ο Μιχάλης Οικονόμου που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σύντροφό του και το παιδί τους.

Ο ηθοποιός που φέτος συμμετέχει στην σειρά της EΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» είπε ότι παρόλο που είναι μια ομοφυλόφιλη οικογένεια η Πολιτεία δεν έχει βγάλει κάποιο νόμο να τους καλύπτει.

«Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε, που είναι τώρα 2 ετών. Είναι η χαρά της ζωής και δε μας αφήνει να βαρεθούμε. Νομίζω πως η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις αν μας φαίνονται, αν η καρδιά γλυκαθεί και γύρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ. Το θεωρώ ως το μεγάλο δώρο της ζωής μου» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Εμείς είμαστε ομόφυλη οικογένεια, ομόφυλο ζευγάρι που ακόμα η Πολιτεία δεν έχει βγάλει κάποιο νόμο να μας καλύπτει. Εγώ συγκεκριμένα, είμαι ο “αόρατος” γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί. Από την άλλη, εμένα δε με καλύπτει κάποια νομοθεσία αυτή τη στιγμή, ώστε να έχω δικαιώματα στο παιδί.

«Είναι τραγικό και για το παιδί να το μεγαλώνουν δύο άνθρωποι που η Πολιτεία δεν τους θεωρεί γονείς του. Αυτό πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ