Νέα κακοκαιρία: Για πόσο θα συνεχιστούν βροχές & χιόνια - Πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς, τι λέει ο Καλλιάνος (χάρτες)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία... 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τρίτη 23/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. 

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας 22/03. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 23/03 σε σχέση με αυτή της Δευτέρας 22/03.

Γιάννης Καλλιάνος 

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα.

Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό. Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, τα Βίλια, η Εκάλη, οι Αφίδνες, η Μαλακάσα, ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή, ο Βαρνάβας και η Ιπποκράτειος πολιτεία, το Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα κτλπ.

Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα.

ΥΓ : Όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ