Επέτειος 25ης Μαρτίου: Το εορταστικό πρόγραμμα & οι καλεσμένοι - Αμερικανικά F-16 και γαλλικά Rafale στον ουρανό της Αθήνας (βίντεο)

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου - Το πρόγραμμα

Στην σημερινή ενημέρωση  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, είπε πως «ολοκληρώνονται τις μέρες αυτές οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που θα γίνει φέτος αφενός με τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία και αφετέρου με ιδιαίτερη λαμπρότητα, καθώς η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να έρθουν στις 24 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και o πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν -με τους οποίους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις- καθώς και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, Κάρολος.

Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην Γαλλία, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μπορέσει να παραστεί και τη φίλη χώρα θα εκπροσωπήσει η υπουργός 'Αμυνας Φλοράνς Παρλί».

Δείτε το βίντεο για το πρόγραμμα της παρέλασης στο 04.50

Αναλυτικά όπως ανέφερε η κ. Πελώνη: «η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Μαρτίου, στο ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου θα γίνει ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των προσκεκλημένων ηγετών φίλων χωρών με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία περιορισμένου αριθμού μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη και ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό -όπως και κάθε πολίτης- θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από την Ε.Ρ.Τ.. Η μετάδοση θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη πόλη και τα ιστορικά της μνημεία και όλα μαζί θα εκπέμπουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που πορεύεται με εθνική αυτοπεποίθηση και ισχυρές συμμαχίες. Μιας χώρας ελκυστικής και εξωστρεφούς, που είναι περήφανη για την Ιστορία της και χτίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ