«Το αγοράκι που ουρεί» ντύνεται Εύζωνας στην Grande Place των Βρυξελλών - Στα γαλανόλευκα φωτίζεται η όπερα του Σίδνεϊ (φωτό)

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Εύζωνας θα ντυθεί ένα από τα γνωστότερα αγάλματα των Βρυξελλών με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα η Όπερα του Σίδνεϋ θα φωτιστεί στα γαλανόλευκα.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες το Manneken Pisο αγοράκι που ουρεί στα Ολλανδικά) θα ντυθεί με στολή εύζωνα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

«Στις 25 Μαρτιου στις 11.00, το γνωστό άγαλμα των Βρυξελλών #MannekenPis θα ντυθεί με στολή εύζωνα για να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η τελετή θα γίνει με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιου Καλαμβρέζου #Greece1821», έγραψε η ελληνική πρεσβεία.

 

Την Πέμπτη όμως 25 Μαρτίου την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση θα τιμήσει και το Σίδνεϊ με την Όπερα να φωταγωγείται σε μπλε και λευκά χρώματα.

«Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτή την ιστορική στιγμή με την ελληνική κοινότητα της ΝΝΟ. Ως πρωθυπουργός, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα για την συνεισφορά της και να τιμήσω την σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε όλον τον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ