Η Δωροθέα Μερκούρη ταξιδιώτισσα: Στο Περού το 1997 τρώει σ’ένα πεζούλι- Ονειρευόταν πίτσα και βρήκε τον Giovanni (φωτό)

«Είδα μια ιταλική σημαία και έτρεξα με έκσταση»

Η Δωροθέα Μερκούρη μοιράστηκε στα social media μια φωτογραφία της από το παρελθόν και διηγήθηκε πώς κατόρθωσε να βρει πίτσα στο Περού!

Σωστή ταξιδιώτισσα με άνετα ρούχα και τα αρβυλάκια της η όμορφη Ελληνοϊταλίδα κάπου το 1997 επισκέφτηκε την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Στο στιγμιότυπο την βλέπουμε καθισμένη σε ένα πεζούλι να τρώει πατατόσουπα.

Όπως γράφει στο ποστ της ήταν το μόνο φαγητό που μπορούσε να βρει τότε στο ταξίδι με λεωφορείο για την λίμνη Τιτικάκα.

«Περού, κάπου το 1997 τρώγοντας πατατόσουπα, ήταν το μόνο διαθέσιμο φαγητό στο ταξίδι με λεωφορείο προς την λίμνη Τιτικάκα. Δεν υπήρχαν εστιατόρια και σχεδόν τίποτα να φας εκείνο τον καιρό. 

Οι ντόπιοι έβραζαν ρίζες και έφτιαχναν μια θρεπτική σούπα. Η λίμνη είναι τόσο ψηλά που δεν φυτρώνουν λαχανικά. Θυμάμαι ότι λάυτρευα που ήμουν εκεί αλλά ονειρευόμουν ένα πιάτο μακαρόνια σε όλο το ταξίδι και είμαι σίγουρη ότι παραπονιόμουν για αυτό.Αλλά μέρες μετά την απίστευτη διαμονή μας στην λίμνη, κοντά στον σταθμό του τρένου είδα μια ιταλική σημαία. Κατευθείαν έτρεξα με έκσταση. Είχα ένα σημάδι από το σπίτι μου και το (ιταλικό) φαγητό . 

Εκεί γνώρισα τον Giovanni που είχε πιτσαρία. Κατευθείαν τράφικα με την αγαπημένη μου γλουτένη. Πίτσα! Πάντα να εύχεσαι τι θες να φας και θα σου έρθει σίγουρα» γράφει χαρακτηριστικά η Δωροθέα Μερκούρη που το τελευταίο διάστημα μας ξετρελαίνει με τις μαγειρικές της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ