Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ανατροπή στη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα: Το ελαφρυντικό "έσπασε" τα ισόβια για τους δύο δράστες - Η ποινή μετατράπηκε σε κάθειρξη 15 ετών

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο ρουμανικής καταγωγής κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, απόφαση που "απομάκρυνε" τους καταδικασθέντες από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό

Η αναγνώριση ελαφρυντικού στους δύο κηρυχθέντες ενόχους για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα "έσπασε" την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων που τους είχε επιβληθεί.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε στον καθένα από τους δύο δράστες της δολοφονίας του συγγραφέα, ποινή 15 ετών για την ανθρωποκτονία και φυλάκιση 18 μηνών για απόπειρα ληστείας του θύματος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο ρουμανικής καταγωγής κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, απόφαση που "απομάκρυνε" τους καταδικασθέντες από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κατηγορούμενοι σκότωσαν μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη τον συγγραφέα στις 5 Δεκεμβρίου 2014. Το έγκλημα φέρεται να είχε οικονομικό κίνητρο καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία όλα συνέβησαν όταν ο Μένης Κουμανταρέας αρνήθηκε να δώσει χρήματα στον έναν από τους δύο δράστες με τον οποίο είχε μακρόχρονη γνωριμία.

Μετά την έκδοση της απόφασης, με ανακοίνωση του, ο συνήγορος του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι αν και ο εντολέας του «προανακριτικά είχε ομολογήσει τη διάπραξη και των δύο πράξεων ενώπιον του Ανακριτού, τόσο στο πρώτο Δικαστήριο, όσο και ενώπιον του ΜΟΕ Αθηνών ηρνείτο τη διάπραξη των πράξεων και ισχυρίζετο ότι είναι παντελώς αθώος και ότι ο δράστης των πράξεων είναι άλλο άγνωστο άτομο» και το Δικαστήριο «απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό ότι είναι αθώος» εντούτοις «παμψηφεί και παρά την αντίθετη πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικών περιστάσεων και τελικώς του επέβαλε αντί της ποινής της ισοβίου καθείρξεως, την ποινή της πρόσκαιρης καθείρξεως 15 ετών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κούγια «το δικηγορικό μας γραφείο είναι απόλυτα ικανοποιημένο, διότι το εκδώσαν την απόφαση δικαστήριο σεβάστηκε απολύτως τη νομολογία του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ