Οι χιμπατζήδες κάνουν zoom: Η είδηση δεν είναι μαϊμού - Τα αεικίνητα ζώα επικοινωνούν με τις νέες τεχνολογίες (βίντεο)

Έκαναν "ChimpanZoom"...

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουμε βαρεθεί τα zoom calls, τα γενέθλια σε live μεταδόσεις και τα διαδικτυακά meetings, αλλά οι χιμπατζήδες σε δύο ζωολογικούς κήπους της Τσεχίας μόλις άρχισαν να απολαμβάνουν τη νέα εποχή των διαδικτυακών κλήσεων. 

Για να αντισταθμίσουν την έλλειψη αλληλεπίδρασης των πιθήκων με τους επισκέπτες, αφού οι ζωολογικοί κήποι έκλεισαν τον Δεκέμβριο λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι υπεύθυνοι είχαν την ιδέα να τους «συνδέσουν» μεταξύ τους.

Πλέον οι Οι χιμπατζήδες στο Σαφάρι Παρκ του Ντβουρ Κράλοβε και τα ξαδέλφια τους στο Μπρνο, που απέχει 150 χιλιόμετρα, θα επικοινωνούν σε καθημερινή βάσω με της πλατφόρμας Zoom. 

«Στην αρχή πλησίασαν την οθόνη με αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρχε αλληλεπίδραση», δήλωσε η Γκαμπριέλα Λινχάρτοβα, φύλακας πιθήκων στο Ντβρ Κράλοβ, 135 χλμ ανατολικά της Πράγας.

«Τώρα επικρατεί μια διάθεση σαν να βλέπουν κινηματογράφο ή τηλεόραση. Όταν διακρίνουν κάποια τεταμένη κατάσταση, πετάγονται επάνω, όπως κάνουμε εμείς όταν βλέπουμε αθλητικά», είπε στην theguardian.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ