Άγρια αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Τσίπρα στη Βουλή για την βάφτιση: «Ήρθε ο νονός;» - «Αν ήμουν πλαστογράφος θα είχα παραιτηθεί» (Βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης

Άγρια αντιπαράθεση στην Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης με αφορμή την βάπτιση στην οποία έγινε νονός.

«Ήρθε ο νονός; Άξιος, πάντα άξιος. Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις όμως γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα (...) Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τηλεπαράθυρα χαμηλού επιπέδου που επιλέγετε κάθε βράδυ να κονταροχτυπιέστε με τον εαυτό σας. Δεν σας κάνουμε τη χάρη. Θα δώσετε απαντήσετε, ως οφείλετε να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε εμένα.

Θα δώσετε απαντήσεις στους ψηφοφόρους σας, όχι σε εμένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε, αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σας κατηγορήσω, ούτε αυτός που θα σας κρίνω. Οι ψηφοφόροι σας και οι πολίτες θα σας κρίνουν που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, που εσείς δυστυχώς δεν στερείστε διότι εσείς έχετε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα, απευθυνόμεος στον υπουργό της ΝΔ.

Γεωργιάδης: Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει και από το twitter

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης που είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Περίμενα ένα πείραγμα εν είδει χιούμορ, αλλά όλα αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος φυσικά το έβαλε στα πόδια, όπως συνήθως κάνει, ενώ όταν προσβάλλεις τον άλλον επί προσωπικού δεν επιτρέπεται να φεύγεις. Είναι ζήτημα αστικής ευγένειας την οποία προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν την έμαθε από τους γονείς του όταν έπρεπε».

«Επιχείρημα πρώτον του κ. Τσίπρα είναι ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και μάλιστα είπε ότι αν αποδειχθεί πλαστό θα πρέπει να παραιτηθώ. Ξεκαθαρίζω ότι αν πράγματι είχα πλαστογραφήσει εκ των υστέρων τη συμμετοχή μου σε ένα παρανόμως τελεσθέν μυστήριο, όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός Ανάπτυξης, θα έπρεπε να παραιτηθώ από βουλευτής και να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή του τόπου. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει και από το twitter.

Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ (...) Στο email φαίνεται η ημερομηνία και θα κατατεθεί σε εσάς. Και έχετε απόδειξη βεβαίωσης χρονολογίας, την 5η Μαρτίου δηλαδή του 2021.

Εκτός αν μου πείτε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας μπορεί να πλαστογραφεί και τα δεδομένα της google οπότε σε αυτή την περίπτωση μου αξίζει ένα πολύ διαφορετικό αξίωμα. Άρα ως προς την πλαστότητα, η συζήτηση ξεκίνησε ως αστείο στο twitter αλλά όταν φτάνει να υιοθετείται από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, γίνεται τραγικό» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ακόμα ότι:

«Αλλά αφού ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Συμβάσεων, δηλαδή στον κ. Γεώργιο Κατωπόδη, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το επιχείρημά του είναι ότι πλαστογράφησε σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης το έγγραφο για την ειδική άδεια τελέσεως του μυστήριου του παιδιού του. Μα πώς θα το πλαστογραφούσα; Αν εγώ παρουσίαζα πλαστό έγγραφο, ο πρώτος που θα έπρεπε να αντιδράσει δεν είναι αυτός που έχει πάρει την άδεια; 

Ποιος είναι ο κ .Κατωπόδης; Eίναι επιλογή του κ. Γεωργιάδη; Ο πρόεδρος που δήθεν συμμετείχε σε αυτή την υποθετική πλαστογραφία όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας προτάθηκε στη Βουλή για αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και συγκεκριμένα από τον κ. Σταθάκη.

Η ΝΔ σε αυτή την ψηφοφορία ψήφισε λευκό και εξελέγη με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και έμεινε σε αυτή τη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα. Φαντάζεστε να ισχυρίζεται σοβαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο άνθρωπος που επέλεξε ο ίδιος, να είναι ένας πλαστογράφος και του είχαν δώσει τη θέση ως πλαστογράφος;  Είναι προφανές ότι το έγγραφο είναι απολύτως αληθές και όπως σας είπα έχει βεβαίωση βεβαίας χρονολογίας δια του ηλεκτρονικού συστήματος που δεν χωρά κανένα ανθρώπινο χέρι. Αν ήμουν πλαστογράφος, θα είχα παραιτηθεί αμέσως».

«Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κ. Τσίπρα για το αδίκημα της πλαστογραφίας που ο ίδιος για το αδίκημα αυτό άλλαξε τον ποινικό κώδικα για να μην καταδικαστεί ο αδελφός του επί της ουσίας για πλαστογραφία, όπως και καταδικάστηκε. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του κ. Τσίπρας που τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο στη Βουλή των Ελλήνων» είπε ακόμα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ