Vintage video: Οι θρυλικές ατάκες της Mae West - Η ανατρεπτική, αθυρόστομη & σκανδαλώδης ηθοποιός των 30ς

Ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή της

«Όταν είμαι καλή, είμαι πολύ καλή, αλλά όταν είμαι κακιά είμαι καλύτερη» θα ακούσετε να λέει η Mae West στο βίντεο.

Γεννημένη το 1893 η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και σεναριογράφος ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή της.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @la_ventana_indiscreta

Στο Instagram και συγκεκριμένα στην σελίδα thiswashollywood δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο οποίο συνοψίζονται μερικές από τις θρυλικές ατάκες που είπε στις ταινίες της.

«Έχεις γνωρίσει ποτέ κάποιον άντρα που σε έκανε ευτυχισμένη;.... Φυσικά πολλές φορές» την ακούμε να λέει.

Η Wikipedia αναφέρει για την Mae West ότι ήταν το sex symbol της δεκαετίας του 30, μια αμφιλεγόμενη ηθοποιός με θέματα… λογοκρισίας.

«Πιστεύω στην λογοκρισία. Έβγαλα μια ολόκληρη περιουσία μέσα από αυτήν» είχε πει κάποτε η εκκεντρική και αθυρόστομη West.

Η καριέρα της μέτρησε 7 δεκαετίες με την ίδια να διακωμωδεί τα συμβατικά ήθη κατά την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 30, κάτι που την έκανε αρκετά δημοφιλή.


Το Vanity Fair με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την ζωή της, “Mae West: Dirty Blonde” θα γράψει για εκείνη πριν μερικούς μήνες ότι «προοριζόταν να κάνει περισσότερα στην ζωή της, από το να γίνει απλά βικτωριανή νοικοκυρά».

«Σε όλη της την ζωή η West ήρθε αντιμέτωπη με τις ξεπερασμένες απόψεις του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Στα έργα, τις ταινίες και τις σκηνές που έπαιξε γιόρτασε τη γυναικεία σεξουαλικότητα, το ανδρικό σώμα και τη συγκίνηση της «αμαρτίας» με δόσεις χιούμορ και υπερβολική αίγλη».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ