Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο & το όχι του στις αμβλώσεις - ''Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός & ο κος Κυμπουρόπουλος, μετά την ψήφο του δεν θα έπρεπε να είναι''

Ζήτησε συγγνώμη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος... 

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τάχθηκε σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά των αμβλώσεων.

Συγκεκριμένας ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου να παίρνει θέση με μια της ανάρτηση στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε: 

«Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός. Έχω ορίσει ως δουλειά μου να επεξεργάζομαι και να αποδέχομαι στη βαθύτερη μου στιβάδα ότι στον άνθρωπο περιέχονται όλα. Αυτός είναι ο "όρκος" του ηθοποιού, νομίζω. Η συνεχής αποδοχή αυτού του συμβολαίου.

 

Ειμαι ηθοποιός, δεν ειμαι πολιτικός. Εχω ορίσει ως δουλειά μου να επεξεργάζομαι και να αποδέχομαι στη βαθύτερη μου...

Δημοσιεύτηκε από Vassiliki Troufakou στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

 

Ίσως, ο κύριος Κυμπουρόπουλος να μην μπορούσε να ψηφίσει κάτι που θα καταργούσε την ύπαρξη του, κάτι που θα έδινε στη μητέρα του τη δυνατότητα να μην τον φέρει στη ζωή. Είμαι ηθοποιός και καταλαβαίνω πως -ίσως- αυτό που σε καταργεί και σε καταλύει δεν μπορείς ποτέ να το δεις από τη σωστή πλευρά και πως μάλλον κάτι τέτοιο σε υπερβαίνει και δεν αντέχεται.

Δεν είμαι, όμως, πολιτικός, είμαι ηθοποιός και γυναίκα πολίτης και ξέρω πως μόνο εγώ πρέπει να μπορώ να μιλάω για το σώμα μου και αυτό αποδεικνύεται ενας συνεχής αγώνας, ένα ανθρώπινο δικαίωμα υπό εσαεί αμφισβήτηση, με φρικτές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία των γυναικών ανά τους αιώνες και ανά την υφήλιο.

Είμαι ηθοποιός και καταλαβαίνω την βαθύτατη προσωπική εμπλοκή ενός ανθρώπου που ο προγεννητικός έλεγχος πιθανώς δεν θα του επέτρεπε την είσοδο του στη ζωή.

Είμαι, όμως, ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός και οι δικές μου σκέψεις, η στάση και τα προσωπικά τραύματα δεν καθορίζουν ευθέως το μέλλον και την τύχη των συνανθρώπων μου και αυτό που εγώ πιστεύω και η προσωπική μου μάτια δεν θα αποκτήσει ποτέ εν δυνάμει ολέθριες επιπτώσεις πάνω σε -κυριολεκτικά- αιματοβαμμένες, διεκδικήσεις αιώνων.

Αυτό δεν το κάνει η Τέχνη, αυτό το χρεώνεται η Πολιτική.

Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός και -ίσως- και ο κύριος Κυμπουρόπουλος, μετά την ψήφο του αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα έπρεπε να είναι.»

H συγνώμη του Στέλιου Κυμπαρόπουλου 

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων», δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχει και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα», τόνισε μιλώντας στο OPEN TV.

 

 

 

«Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων», συμπλήρωσε.

«Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν να υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων. Επικοινωνήσαμε με το κόμμα και πριν και μετά την ανακοίνωσή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ