Συγκλονίζει το διαδίκτυο η ομιλία πατέρα στη Βουλή των ΗΠΑ για την τρανς κόρη του: Μην της στερείτε το δικαίωμα να παίξει βόλεϊ με την ομάδα γυναικών

«Αφήστε τα παιδιά να είναι αυτό που είναι»

Συγκλονιστική είναι η ομιλία που έδωσε ο χριστιανός δικηγόρος Brandon Boulware στην Βουλή των Αντιπροσώπων του Μιζούρι στις ΗΠΑ.

Το βίντεο - το οποίο μάλιστα αναδημοσίευσε στα social media και η Τζένιφερ Λόπεζ - έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Σε αυτό ακούμε τον Boulware να μιλά κατά μιας νέας νομοθεσίας που θα απαγορεύει σε τρανς άτομα να συμμετέχουν σε ομάδες άλλου φύλου, από αυτό που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Ο άντρας αναφέρεται στην περίπτωση της τρανς κόρης του και στο πώς στην αρχή δεν την άφηνε να είναι ο εαυτός της, καθώς φοβόταν το bullying.

«Είμαι σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών -δυο αγόρια, δυο κορίτσια- ανάμεσά τους και μια υπέροχη και πανέμορφη transgender κόρη (...) Για χρόνια, δεν επέτρεπα στην κόρη μου να φοράει κοριτσίστικα ρούχα. Δεν την άφηνα να παίζει με κοριτσίστικα παιχνίδια. Την ανάγκαζα να φοράει αγορίστικα ρούχα, να κουρεύει κοντά τα μαλλιά της και να παίζει σε αθλητικές ομάδες αγοριών» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα να αποφύγω αυτές τις αναπόφευκτες ερωτήσεις γιατί το παιδί μου δεν δείχνει και δεν συμπεριφέρεται σαν αγόρι» πρόσθεσε ακόμα.

«Είχα επιστρέψει σπίτι από τη δουλειά και η κόρη μου με τον αδερφό της ήταν στη μπροστινή αυλή και εκείνη είχε πάρει κρυφά ένα από τα φορέματα της μεγαλύτερης αδερφής της. Και ήθελαν να πάνε να παίξουν με τα παιδιά του γείτονα. Τους είπα όχι (...) Με ρώτησε αν πήγαινε μέσα και φορούσε αγορίστικα ρούχα, αν μετά θα μπορούσε να πάει να παίξει. Και εκεί το κατάλαβα. Η κόρη μου εξίσωσε το να είναι καλή με το να είναι κάποια άλλη» τον ακούμε να λέει ακόμα.

«Τώρα έχω μια κόρη με αυτοπεποίθηση, μια κόρη χαρούμενη, που απολαμβάνει να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Σας παρακαλώ μην το στερήσετε αυτό από την κόρη μου ή τα δεκάδες άλλα παιδιά σαν αυτή εκεί έξω. Αφήστε τα να έχουν την παιδική ηλικία τους. Αφήστε τα να είναι αυτό που είναι» κατέληξε τασσόμενος κατά της νέας νομοθεσίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ