Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ιταλία: «Εμβολιασμός εντός ΙΧ αυτοκινήτου», σε εκπαιδευτικός - Γίνεται σε πέντε λεπτά με σκευάσματα της AstraZeneca (φωτό)

Σε μια προσπάθεια να βγει η χώρα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης... 

Από σήμερα, οι καθηγητές που ζουν στο Μιλάνο μπορούν να εμβολιασθούν κατά του κορονοϊού μέσα σε ένα πεντάλεπτο. To μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, σε ειδικές δομές του ιταλικού στρατού.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τους χορηγείται χωρίς να πρέπει κανείς να κατεβεί από το αυτοκίνητο. Μετά τον εμβολιασμό, κάθε πολίτης πρέπει να περιμένει ένα τέταρτο, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παρενέργειες.

Στη συνέχεια οι καθηγητές που εμβολιάστηκαν αποχωρούν, εφόσον δεν αισθάνονται κάποια αδιαθεσία, αποχωρούν. 

Covid-19: Italy opens drive-through vaccination hub in Milan

Tgcom24 - Mediaset

Στην πρώτη αυτή φάση, ο «εμβολιασμός εντός ΙΧ αυτοκινήτου», γίνεται σε εκπαιδευτικούς, με σκευάσματα της AstraZeneca. Μέχρι τα τέλη του μήνα υπολογίζεται ότι θα χορηγούνται γύρω στα εξακόσια εμβόλια την ημέρα, αλλά στη συνέχεια ο στόχος είναι να μπορέσουν να γίνουν πάνω από δυο χιλιάδες. Υπάρχει η πρόθεση, το πείραμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας αναφέρει το ΑΠΕ.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και του στρατού της χώρας, η οποία εντάσσεται στην νέα στρατηγική του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, για άμεση αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού κατά της Covid 19, σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγούμε το γρηγορότερο δυνατό από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ