Πέθανε ο θρυλικός Τάκης - Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι (φωτό)

Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα

Πέθανε στα 73 του ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης ενός από τους διασημότερους φούρνους της Αθήνας.

Ο γνωστός φούρναρης που είχε το μαγαζί του στο Κουκάκι, έφυγε από την ζωή ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, μετά από μια σύντομη αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση έφερε μεγάλη θλίψη στους συγγενείς και οικείους του με τον Τάκη Παπαδόπουλο να αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τα δυο τους παιδιά και τον εγγονό του.

Μάλιστα σήμερα σχηματίστηκε ουρά - όπως και κάθε χρόνο άλλωστε - έξω από τον φούρνο του με πλήθος κόσμο να περιμένει υπομονετικά για να προμηθευτεί την παραδοσιακή λαγάνα.

Ωστόσο με την είδηση του θανάτου του το μαγαζί έδωσε δωρεάν λαγάνες σε όσους ήταν απέξω και μετά έκλεισε.

Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη ο «βασιλιάς του ψωμιού» ήρθε στην Αθήνα το το 1962 και έφτιαξε τον φούρνο του την δεκαετία του 70.

Photo: greekgastronomyguide.gr.

Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της πρωτεύουσας.

«Το κουλούρι που πουλιόταν στην Αθήνα ήταν σαν ψωμί, αφράτο και μαλακό, ενώ το δικό μας ήταν σκληρό εξωτερικά (σαν κριτσίνι). Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης (σιμίτια) γινήκαν αμέσως ανάρπαστα.  Ο πρώτος μας φούρνος ήταν στην Πλάκα, Αδριανού και Κυδαθηναίων. 

Παράγαμε 70.000 κουλούρια την ημέρα κι ο φούρνος δούλευε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με τους κουλουρτζήδες να περιμένουν ώρες στη σειρά για να γεμίσουν τις τάβλες τους στα καρότσια τους», είχε πει ο ίδιος μιλώντας στο greekgastronomyguide.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ