Η επανάσταση του 1821 πρωταγωνιστεί στο Cosmote History HD

Τα εβδομαδιαία highlights του COSMOTE HISTORY HD 

Ο εορτασμός του COSMOTE HISTORY HD για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση συνεχίζεται την εβδομάδα 11-17/3 με νέα επεισόδια επετειακών παραγωγών και συμπαραγωγώντης COSMOTETV.

Σε αυτά, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές του φιλελληνισμού, καθοριστικά γεγονότα για τον Αγώνα και πρόσωπα που συνδέθηκαν άρρηκτα με αυτόν.

Ταυτόχρονα με την προβολή τους στο κανάλι, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για όλο το κοινό μέσα από το επίσημο κανάλι της COSMOTETV στο YouTube.

Την ίδια εβδομάδα, το ταξίδι στην ιστορία μας συνεχίζεται με ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην ελληνική γλώσσα και την ελληνική μυθολογία. 

Φιλέλληνες - Οι αγωνιστές της ελευθερίας

Το φαινόμενο του φιλελληνισμού, από την επανάσταση του 1821 έως σήμερα, ξεδιπλώνεται σε ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς «Φιλέλληνες-Οι αγωνιστές της ελευθερίας». Στο επίκεντρο του επεισοδίου, η σφαγή της Χίου, που σήκωσε ένα νέο φιλελληνικό κύμα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού (Τετάρτη 17/3, 21.00). 

Η ελευθερία ολόρθη

Η ανάδειξη γεγονότων και προσώπων που οδήγησαν στην έναρξη της Επανάστασης του 1821 συνεχίζεται με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια. Τι γνωρίζουμε για αυτόν και ποια ήταν η αξία του έργου του; Τι συμβόλισε ο αγώνας των Ελλήνων για τους λαούς ξένων χωρών; Ειδικοί εξηγούν (Σάββατο 13/3, 21.00).

Μηχανή του Χρόνου

Η Μηχανή του Χρόνου και ο Χρίστος Βασιλόπουλος επιστρέφουν με τις μάχες και τις πράξεις αυτοθυσίας των Σουλιωτών κατά τη διάρκεια της τρίχρονης πολιορκίας τους. Η έρευνα της εκπομπής φωτίζει γεγονότα, όπως τη συνθήκη ειρήνης, που αναγκάστηκαν να υπογράψουν οι Σουλιώτες με τον Αλή Πασά, η οποία ωστόσο δεν τηρήθηκε ποτέ (Δευτέρα 15/3,21.00). 

Οι συνελεύσεις και τα συντάγματα του Αγώνα

Την Κυριακή 14/3, η δραματοποιημένη αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τη διεξαγωγή του απελευθερωτικού τους αγώνα,αλλάζει κεφάλαιο. Στο μικροσκόπιο αυτή τη φορά τίθεται η δημιουργία ενός είδους τοπικών κυβερνήσεων για τον συντονισμό της Επανάστασης (21.00). Η σειρά προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD. 

Χαίρε ω χαίρε ελευθερία
Η ανάλυση των παραγόντων, που συνέβαλαν στην επιτυχία του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 συνεχίζεται με τη σειρά «Χαίρε ω χαίρε ελευθερία». Στο τελευταίο επεισόδιο που θα προβληθεί την Παρασκευή 12/3 στις 22.00, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Φιλικής Εταιρείας, της μυστικής οργάνωσης, που ιδρύθηκε στην Οδησσό. 

Η γέννηση ενός έθνους-κράτους

Η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ για την πορεία του ελληνισμού στους τέσσερις αιώνες της Τουρκοκρατίας, επιστρέφει με τα φώτα στραμμένα στην Ύδρα, τις Σπέτσες και τα Ψαρά. Τα τρία αυτά νησιά με τα περίφημα πυρπολικά τους ηγήθηκαν του ναυτικού αγώνα, που υπήρξε καθοριστικός για την Επανάσταση (Πέμπτη 11/3, 22.00). 

Αλφάβητος - Κοινός κώδικας
Τα γράμματα Μι και Νι πρωταγωνιστούν στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος-Κοινός Κώδικας». Με τη συμβολή ακαδημαϊκών, φωτίζονται διαδρομές και αποκαλύπτονται μύθοι ορμώμενοι από λέξεις που ξεκινούν από αυτά τα γράμματα του αλφαβήτου μας (Παρασκευή 12/3 & Τρίτη 16/3, 21.00).

Η μυθολογία των Ελλήνων – Η Οδύσσεια

Οι παγίδες και οι απρόσμενες συναντήσεις που ανέκοπταν την πορεία του Οδυσσέα προς την πατρίδα μετά τον Τρωικό πόλεμο παρουσιάζονται στα δύο νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Η μυθολογία των Ελλήνων – Η Οδύσσεια». Το Σάββατο 13/3 παρακολουθούμε τις περιπέτειες του βασιλιά της Ιθάκης στη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου και στο νησί της Κίρκης (19.45 & 20.15). 

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ