Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα φοράει μάσκα προσώπου και ειδικά ρούχα για να μην ασκούν πίεση στις ουλές - Όσα αποκάλυψε η γιατρός της (φωτό & βίντεο)

Όλες οι αποκαλύψεις λίγες ώρες πριν κυκλογορήσει η συνέντευξή της. 

Δέκα ολόκληροι μήνες πέρασαν από το τραγικό συμβάν το οποίο έχει χαράξει τη ζωή της μια για πάντα. Ήταν 20 Μαΐου 2020, όταν η 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλη από μια άλλη γυναίκα. 

Εκείνο το πρωινό, πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Μπαίνοντας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία στα οποία εργαζόταν, δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Αδειασε επάνω της ένα μπουκάλι βιτριόλι.

 

Η 34χρονη έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν, μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ!.

Όσα λέει η γιατρός της για την κατάσταση της υγείας της

Η γιατρός της, μίλησε σήμερα στο Mega για τη μάσκα που φοράει εξηγώντας τις ιδιότητές της. «Η μάσκα ασκεί πίεση στις ουλές. Ο σκοπός της είναι να μην φουσκώσουν οι ουλές. Πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές.

Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις. Θα τη φοράει για πολύ καιρό και θα προσαρμόζεται ανά καιρούς. Ήδη την έχουμε προσαρμόσει τρεις φορές. Η Ιωάννα φοράει και σε όλο της το σώμα ειδικά ενδύματα. Έχει καεί στον κορμό μέχρι την πλάτη και τα δύο χέρια της», εξήγησε η κ. Καλοφώνου.

 

«Ο ήλιος αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικός. Η Ιωάννα ξέρει ότι το δέρμα που θα έχει δεν θα έχει ποτέ τις ιδιότητες του φυσιολογικού δέρματος. Πάντα θα είναι πιο ευαίσθητο. Ποτέ δε θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι. Όσα χρόνια και να περάσουν θα υπάρχει πάντα ευαισθησία. Τουλάχιστον για ένα χρόνο απαγορεύεται να βγει στον ήλιο, και όταν θα αρχίσει να βγαίνει, θα βγαίνει με τεράστιες προφυλάξεις», συνέχισε η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάει η Ιωάννα. Εξηγούμε στους ασθενείς ότι ο εφιάλτης δεν τελειώνει μετά το νοσοκομείο. Τους το εξηγούμε, αλλά είναι άλλο να το ζουν, και να βλέπουν ότι έχουν μπροστά τους μεγάλο αγώνα. Έχει κάνει μέχρι τώρα οχτώ χειρουργεία. Προβληματιστήκαμε πολύ με τα βλέφαρα, γιατί έπρεπε να κλείνουν για να διατηρηθεί η όραση. Είχε καεί το ένα βλέφαρό της. Θα κάνει και άλλα χειρουργεία. Περιμένουμε ωρίμανση των ουλών και στη συνέχεια θα κάνει αρκετά χειρουργεία», πρόσθεσε η κ. Καλοφώνου.

«Εμείς είμαστε μονάδα βαρέων εγκαυμάτων. Έχουμε δει και πιο μεγάλης έκτασης περιστατικά. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι πρόκειται για επίθεση, και αυτό τα αλλάζει όλα. Η Ιωάννα τρώει. Έχει μια δυσκολία στην κίνηση στο στόμα, έχει ουλές γύρω από το στόμα και το πηγούνι. Δεν την εμποδίζουν στη σίτιση αλλά θέλει ακόμα δουλειά η περιοχή γύρω από το στόμα», ανέφερε ακόμα σχετικά με την κατάσταση της 34χρονης.

Όσα αποκαλύπτει η Σόνια Καζόνι, που εξασφάλισε τη συνέντευξη της 34χρονης

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η δημοσιογράφος, Σόνια Καζόνι, που εξασφάλισε τη συνέντευξη της 34χρονης.

«Η Ιωάννα έχει τεράστια ευγνωμοσύνη στην κ. Καλοφώνου, γιατί είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή. Συναντηθήκαμε και κάναμε τη συνέντευξη. Το συζητούσαμε αρκετό καιρό πριν βρεθούμε να μιλήσουμε. Αυτό βοήθησε να χτιστεί μια σχέση ανάμεσά μας. Ένας άνθρωπος που έχει περάσει κάτι τόσο σκληρό θέλει να νιώσει μια σιγουριά και εμπιστοσύνη. Μιλούσαμε περίπου ένα μήνα πριν προχωρήσουμε», είπε η κ. Καζόνι.

«Με την Ιωάννα έχουμε μιλήσει για όλα. Από την ημέρα που πήγαινε στη δουλειά της και δέχτηκε την επίθεση, το πώς αντέδρασε, πώς ήταν οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο. Η Ιωάννα έχει δεκάδες γιατί, γιατί με τη γυναίκα που έχει συλληφθεί είχαν τελείως τυπική σχέση και δεν υπήρχε και τίποτα που να τις χωρίζει.

Δεν υπήρχε καμία αντιζηλία μεταξύ τους, επί της ουσίας. Έχει μια υπέροχη μητέρα που τη συνάντησα όταν πήγα, και είναι στο πλευρό της από όταν έγινε το ατύχημα μέχρι τώρα. Χρειάζεται επί της ουσίας 24ωρη φροντίδα. Τώρα επειδή υπάρχει ένας δρόμος μπροστά με πολλά επίπονα και κοστοβόρα χειρουργεία, έχει μια δύσκολη διαδρομή για να κερδίσει πίσω τη ζωή της. Ξέρω ότι η Ιωάννα θέλει η φερόμενη ως ένοχη να απολογηθεί», πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ