Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

H Έλενα Ακρίτα χαρακτηρίζει την Ελλάδα Άουσβιτς: ''Σε λίγο θα ράψουμε και αστέρια στο πέτο του παλτού - Η ατέλειωτη νύχτα των κρυστάλλων ''

Η αντίδραση του ΚΙΣ και η απάντησή της... 

Τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή σχολίασε η  Έλενα Ακρίτα με ένα κείμενο στην ιστοσελίδα news247. Το κείμενό της προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της ισραηλιτική κοινότητας στην Ελλάδα.

Η γνωστή δημοσιογράφος δεν περιορίστηκε μόνο στο να πει ότι στη χώρα υπάρχει κοινοβουλευτική δικτατορία, καθεστώς τυράννων και χούντα. Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την Ελλάδα Αουσβιτς, λέγοντας πως "σε λίγο θα ράψουμε και αστέρια στο πέτο του παλτού για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατελείωτη νύχτα των κρυστάλλων”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Πονάω.. Πονάω γιατί την αγαπάω αυτή τη χώρα, πονάω και θα παλέψω γι’ αυτήν τη χώρα. Μέχρι να πάψω να πονάω.

Ή μέχρι να πάψω να την αγαπάω.

Μέχρι να πάψει να με ποναει.

Ή μέχρι να πάψει να με αγαπάει.

Δεν έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία, δικτατορία έχουμε.

Καθεστώς τυράννων έχουμε.

Χούντα έχουμε, αίμα έχουμε, βία έχουμε, συλλήψεις έχουμε, βασανιστήρια έχουμε, συντριβή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουμε. Κατάλυση του Συντάγματος και των νόμων από αυτούς που ορκίστηκαν να το υπηρετούν - αυτό έχουμε.

Αυτό έχουμε.

Αυτό ζούμε.

Ζούμε σε μια χώρα που - με πρόσχημα τον ιό - σε δέρνουν επειδή βγήκες να μαζέψεις λίγο ήλιο.

Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή πίνεις καφέ στην πλατεία της γειτονιάς σου.

Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή το παιδί σου κάνει ποδήλατο στην πλατεία.

Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή κατουράει ο σκύλος σου.

Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν γενικώς. Είτε είσαι αριστερός, είτε είσαι δεξιός, είτε τους ψήφισες είτε τους καταψήφισες, είτε διαδήλωσες είτε έκατσες σπιτάκι σου, είτε διαμαρτυρήθηκες είτε το βούλωσες, είτε βγήκες στους δρόμους είτε γιατί κοίταξες τη δουλίτσα σου.

Ζούμε σε μια χώρα που σου απαγορεύουν να γελάς δυνατά, να μιλάς δυνατά, να πίνεις καφέ σε χάρτινο ποτήρι. Ζούμε σε μια χώρα που θα έβαζε πρόστιμο μέχρι και στους μαθητές που περιμένουν τους γονείς τους στο παγκάκι έξω από το σχολείο.

Ζούμε σε μια χώρα αιμοσταγή κι αιμοδιψή, μια χώρα σαδιστική κι εκδικητική. Ζούμε σε μια χώρα που κυβερνιέται με τα γκλομπ, με τα δακρυγόνα, με το ξύλο, με το αίμα, με τα χημικά, με τους τόνους νερό, με τους εξευτελισμούς, με τη βία, με την αυθαιρεσία.

Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων.

Ζούμε σε μια χώρα που η καταστολή χτυπάει πια το κουδούνι του ‘νοικοκυραίου’. Εισβάλλει στο σπίτι του κυρ Λαυρέντη, του νομοταγούς πολίτη, του πατρίς θρησκεία οικογένεια, του μην ανακατεύεσαι, του κοίτα την πάρτη σου. Απειλεί τους ίδιους τους πυλώνες που στήριξαν αυτή την ολιγαρχία της Μίας και Αγίας Οικογένειας. Που την έθρεψαν, την εγκαθίδρυσαν, τη νομιμοποίησαν με την ψήφο τους.

Μια οικογένεια ανέμελων, υπερκομψων, γιων, θυγατέρων, εγγονών, κουμπάρων, και ξαδέλφων και μπατζανάκηδων και γιαγιάδων με ντολμαδάκια που μάς έκατσαν στο λαιμό. Μια οικογένεια από τον παππού της Αποστασίας μέχρι τον γιο της Δικτατορίας, μέχρι το σόι της Αυθαιρεσίας. Κι όσο αυτοί προπονούν τα παιδιά τους να τους διαδεχτούν στην εξουσία, εμείς ασχολούμαστε με το dress code της κάθε αρχοντοχωριάτας.

Εδώ ζούμε.

Κι εδώ θα πεθάνουμε αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Εδώ ζούμε κι εδώ θα πεθάνουμε αν δεν φωνάξουμε πιο δυνατά από αυτούς, αν δεν γελάσουμε πιο δυνατά από αυτούς, αν δεν βγούμε στις πλατείες της με τα παιδιά μας, με τους γονείς μας που μεγάλωσαν πια και στηρίζονται στο μπράτσο μας, με τον έρωτα μας τον αγιάτρευτο, με τους φίλους που μας ενώνει σύμπαν πλήρες κι ατελεύτητο. Οι τύποι αυτοί, η Μία και Αγία Οικογένεια μας πήρε τη χαρά της ζωής, μας πήρε τα γέλια μας, μας πήρε τα ωσαννά και τα αλληλούια μας - κι εμείς #πονάμε_ρε_μαλάκες.

Πονάμε γι’ αυτή τη χώρα. Και θα παλέψουμε γι’ αυτήν τη χώρα.

Μέχρι να πάψουμε να πονάμε.

Μέχρι να πονέσουν αυτοί.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣ

"Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της "...Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων". Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν... Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία... γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματορίων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν "Πονάω ρε ...".

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ολη η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στο ΚΙΣ

Στο κείμενο μου αναφέρομαι στο Αουσβιτς, αλλά δεν αναφέρομαι πουθενά στους Εβραίους κρατουμενους. Βεβαίως οι Εβραίοι ήταν η πλειοψηφία αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δολοφονήθηκαν ομοφυλόφιλοι, κομουνιστές, σοσιαλιστές, συνδικαλιστές, Ρομά, μάρτυρες του Ιεχωβά, πολιτικοί κρατούμενοι, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, μωρά, άτομα με νοητική υστέρηση.

Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλους τους ‘αντιφρονούντες’ σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να συντρίψει κάτω από την μπότα της κάθε ελεύθερη φωνή.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση διαφεντεύει τον τόπο μας με το αίμα, τη βία, την τρομοκράτηση των πολιτών και με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση έχει συνθλίψει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, βλ. Κυρανακης χτες, το πιο πρόσφατο.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση μάς κατηγοριοποιεί ήδη ανάλογα με το αν είμαστε Έλληνες, αλλοδαποί, γκει, διεμφυλικοι, αριστεροί, ψυκτικοί από το Περιστέρι, κομουνιστές, αναρχικοί - οτιδήποτε άλλο εκτός από φασιστες όπως ο δραπέτης Παππάς.

Η γενοκτονια επί Χιτλερ είναι ένα από τα ειδεχθέστερο εγκληματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ. Μια μαύρη και ρυπαρή κηλίδα στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Πολλές φορές έχω τοποθετηθεί ανάλογα, εξού και πάντα το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικο Συμβούλιο) με συμπεριλαμβάνει στη λίστα δημοσιογράφων που ανελλιπώς ενημερώνει για τη δράση του.

Θα περιμένω με ιδιαιτέρο ενδιαφέρον τις απόψεις των απογόνων, όχι μόνο των Εβραίων αλλά όλων των ανθρώπων που μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα του Θανάτου.

Υ. Γ. Όσο για την επίθεση που δέχτηκα από τον αντισημίτη και αρνητή του ολοκαυτώματος Αδωνι Γεωργιάδη να τού θυμίσω τη ρήση "εκεί που γλείφω έφτυνα κι εκεί που τρωω εχ@ζα".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ