Η τεχνολογία στην υπηρεσία των τετράποδων φίλων μας - Νέο App μεταφράζει την γλώσσα της γάτας σας - Ήρθε η ώρα να μάθουμε τι λέει το κάθε "νιάου" (φώτο)

Η απάντηση στην ερώτηση: "Τι προσπαθεί να μου πει η γάτα μου";

Ένας πρώην μηχανικός της Amazon εργάζεται για να απαντήσει σε μια ερώτηση που έχουν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών: Τι προσπαθεί να μου πει η γάτα μου;

Ο Javier Sanchez, ο οποίος δούλεψε στο Alexa της  Amazon, είναι τώρα Project Manager   στην εταιρεία τεχνολογίας Akvelon της Bellvue, στην  Washington, και είναι σε κατάσταση αιχμής για το τρέχον project του.

Ο  Sanchez αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια εφαρμογή που ονομάζεται MeowTalk, μια δημιουργία που υπόσχεται να μεταφράσει τα "νιάου"  της γάτας σας σε κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν  να καταλάβουν.

"Δεν είναι μια γλώσσα. Δεν   ανταλλάσσουν λόγια ούτε επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι γάτες δεν ξαφνιάζουν ποτέ στη φύση", δήλωσε ο Sanchez στο τοπικό κανάλι του NBC για τα meows, αναφέρει το People.

Μέσω της έρευνας, ο Σάντσεζ και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν συχνά μία από τις εννέα διαφορετικές προθέσεις που προσπαθούν να μεταδώσουν σε εσάς και κάθε μήνυμα έχει τον δικό του τύπο.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στην Alexa σε αυτή την έρευνα, ο Σάντσεζ εργάζεται για να αποκωδικοποιήσει τους ήχους στις φράσεις που προσπαθούν να μεταφέρουν οι γάτες, όπως "πεινάω" και "πονάω".

Οι ιδιοκτήτες γάτας που κατεβάζουν την εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να ηχογραφήσουν τα "νιάου"  και μετά να λάβουν μια μετάφραση του ήχου.

Οι γονείς κατοικίδιων ζώων έχουν στη συνέχεια την επιλογή να τελειοποιήσουν και να "εκπαιδεύσουν" την εφαρμογή για να μάθουν τις μοναδικές φωνές του κατοικίδιου τους. Μπορούν επίσης να γράφουν σχόλια στο Meowtalk σχετικά με την ακρίβεια των μεταφράσεων της εφαρμογής.

Χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση, το MeowTalk μεταφράζει στιγμιαία τα νιάου σε μία από τις εννέα γενικές προθέσεις γάτας.

Αυτές οι εννέα προθέσεις αντιπροσωπεύουν τις διαθέσεις της γάτας και τις καταστάσεις του νου της . Αλλά κάθε γάτα έχει επίσης τη δική της μοναδική φωνή και το δικό της "λεξιλόγιο νιάου" που ξεπερνά αυτές τις εννέα γενικές προθέσεις

" Μπορείτε να εκπαιδεύσετε την εφαρμογή MeowTalk για να μάθετε το μοναδικό λεξιλόγιο της γάτας σας για τα νιάου (cat talk) λέγοντας στην εφαρμογή τι σημαίνει κάθε νιαούρισμα όταν το κάνει η γάτα σας.

Όταν δίνετε στην εφαρμογή 5 έως 10 παραδείγματα ενός συγκεκριμένου νιάου για τη γάτα σας (π.χ. "φαγητό", "άσε με έξω"), η εφαρμογή μπορεί να αρχίσει να αναγνωρίζει αυτό το νιαούρισμα (γίνετε μεταφραστής της γάτας σας) όταν το ακούει. ", αναφέρει η περιγραφή της εφαρμογής.

Το MeowTalk βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και συνεχώς βελτιώνεται και ενημερώνεται, αλλά το πρωτότυπο είναι διαθέσιμο για λήψη τώρα για τηλέφωνα Apple και Andriod.

Ο Σάντσεζ ελπίζει ότι η εφαρμογή θα επιτύχει και ότι αυτός και η ομάδα του θα μπορέσουν τελικά να αναπτύξουν ένα κολάρο που μεταφράζει τα νιάου, της γάτας σας καθώς εκείνη "μιλάει".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ