Διακόσμηση με vintage φινέτσα - 15 design έπιπλα & αντικείμενα που θα δώσουν στο σπίτι σας την αριστοκρατική γοητεία της Belle Époque (φώτο)

Η Belle Époque δεν αναβιώνει μόνο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Εμφανίζεται ξανά ως τοπ τάση στη διακόσμηση. Για να δώσετε στο χώρο σας τη γοητεία των αρχών του 20ου αιώνα, πρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση πολυτέλειας που συνδυάζεται με την άνεση

Είναι επίησημο: Η Belle Époque επιστρέφει στη διακόσμηση με μπαρόκ πολυθρόνες, φωτιστικά, βάζα, τραπέζια , κηροπήγια. Ο επικεφαλής διακοσμητής της τηλεοπτικής σειράς "Paris Police 1900", Pierre Quéfféléan δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Το "Paris Police 1900" είναι μία τηλεοπτική σειρά που  προβάλλεται στο τις 8 Φεβρουαρίου, στο γαλλικό κανάλι Canal +. Πρόκειται για μία ιστορική σαπουνόπερα που μεταφέρει το κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μια κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της Γαλλίας, στη συνέχεια ανατράπηκε από την υπόθεση Dreyfus. Σε τόνους θρίλερ η σειρά "Paris Police 1900" , είναι μια συναρπαστική βουτιά στην εποχή της Belle Époque.

Αυτή η περίοδος που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, αναβιώνει και βρίσκει καινούργιους οπαδούς στη νέα γενιά καθώς εφμφανίζεται και στην ταινία « Eiffel » του Martin Bourboulon.

 Belle Époque δεν αναβιώνει μόνο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Εμφανίζεται ξανά ως τοπ τάση στη διακόσμηση. Για να δώσετε στο χώρο σας τη γοητεία των αρχών του 20ου αιώνα, πρέπει να δημιουργήσετε μια αίσθηση πολυτέλειας που συνδυάζεται με την άνεση", επισημαίνει ο Pierre Quéfféléan.

Εμβληματικά διακοσμητικά εκείνης της περιόδου, ήταν τα αμπαζούρ, τα λαμπατέρ και γενικά τα φωτιστικά , καθώς πρόκειται για την εποχή που σηματοδοτεί την διάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα κηροπήγια, οι κουρτίνες, οι πολυθρόνες και οι καναπέδες , είναι επίσης κάποια στοιχεία που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εποχή της Belle Epoque και πρέπει να επιλέξετε τα σωστά.

Η διακόσμηση εκείνη την εποχή χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια. Στην περίπτωση της ανώτερης αστικής τάξης, οι υπέροχες ταπετσαρίες από ακριβά υλιικά, μπαίνουν στους τοίχους για να δείξουν τον πλούτο.

Η μίνιμαλ αισθητική δεν έχει θέση στη Belle Époque. αλλά όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που υπάρχουν σε ένα χώρο συνδυάζονται τόσο αρμονικά μεταξύ τους ώστε δεν φαίνεται πουθενά το στοιχείο της υπερβολής, συνεχίζει ο Pierre Quéfféléan, μιλώντας στο γαλλικό Elle.

Βελούδινοι καναπέδες, εντυπωσιακές ταπετσαρίες, φωτιστικά που θυμίζουν έργα τέχνης, πολυτελείς πολυέλαιοι και υπέροχες vintage συρταριέρες με ανάγλυφα σχέδια είναι κάποια από τα αντικείμενα που θα δώσουν στον χώρο σας τον αέρα της Belle Époque γοητείας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ