Η Mattel γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με μια Barbie με τη μορφή της Eleanor Roosevelt - Δείτε πρώτες την υπέροχη κούκλα (φώτο)

Η Έλινορ Ρούζβελτ έρχεται να συμπληρώσει τη συλλογή Barbie Inspiring Women 

Σε λίγες μέρες έρχεται η "Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας" και η Barbie το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο: Μία ολοκαίνουργια κούκλα.

Η Barbie με τη μορφή της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ , Έλινορ Ρούζβελτ, θα φτάσει στα ράφια σήμερα Τετάρτη, για να συμπληρώσει τη συλλογή από τις κούκλες Inspiring Women.

H Έλινορ Ρούζβελτ υπήρξε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ , με  τη μεγαλύτερη θητεία. Είχε μια πολύ επιτυχημένη προσωπική καριέρα και ήταν γνωστή για τις ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές της δραστηριότητες.

Αυτό βοήθησε στον επαναπροσδιορισμό του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα που δραστηριοποιείται στην πολιτική και βρίσκεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας.

 

 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την πρώην Πρώτη Κυρία Eleanor Roosevelt στη σειρά Barbie Inspiring Women και να ρίξουμε φως στο πώς η επιμονή της ως πρωταθλητής των πολιτικών αγώνων, για τα αστικά και οικονομικά δικαιώματα επηρέασε τον κόσμο", λέει η Lisa McKnight, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και  Global Head of Barbie and Dolls στη Mattel, στο περιοδικό People.

 

 

Eleanor Roosevelt doll | CREDIT: BARBIE

"Ως η νούμερο ένα εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών στον κόσμο, πιστεύουμε στη σημασία ανάδειξης παλιών και σύγχρονων προσωπικοτήτων που έπαιξαν σημαντικούς ρόλους στην ιστορία, όπως η Έλινορ Ρούζβελτ, για να δώσουμε στην επόμενη γενιά των νέων που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο , έμπνευση", συνεχίζει.

Καθοριστικό σημείο για τη ζωή της Έλινορ Ρούζβελτ  στάθηκε ο γάμος της με τον πέμπτο ξάδερφο του πατέρα της και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Ρούζβελτ. Από την ημέρα του γάμου της η Έλινορ στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον στις πολιτικές του επιδιώξεις.

 

Adwoa Aboah Barbie | CREDIT: BARBIE

Το 1921 ο Φραγκλίνος, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και έτσι η Έλινορ άρχισε να εργάζεται και να τον εκπροσωπεί εξ ονόματός του. Τον Μάρτιο του 1933 μετά την νίκη του Φραγκλίνου στις προεδρικές εκλογές έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Από την θέση αυτή ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών και προωθώντας τα πολιτικά συμφέροντα του Λευκού Οίκου.

Μετά τον θάνατο του άντρα της, το 1945, αποσύρθηκε στο οικογενειακό κτήμα στο Hyde Park της Νέας Υόρκης.

Το 1945 διορίστηκε από τον Χάρρυ Τρούμαν, πρόεδρο των ΗΠΑ, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ο.Η.Ε. και συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία και ψηφίστηκε το 1948. Μάλιστα το 1946 είχε εκλεγεί πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 

Yara Shahidi Barbie | CREDIT: BARBIE

Το 1952 παραιτήθηκε από τη θέση της για να επανέλθει το 1961. Τον ίδιο χρόνο ο πρόεδρος Κέννεντυ διόρισε την Έλινορ πρόεδρο στην επιτροπή για την θέση των γυναικών. Ο πρόεδρος Τρούμαν αποκάλεσε αυτή ως πρώτη κυρία του κόσμου για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ