Πριν γίνει διάσημη η Μέριλιν Μονρόε έπαιρνε 10 δολάρια την ώρα για να ποζάρει για pin up φωτογράφο - Δείτε τις υπέροχες vintage φώτο

Ο Earl Moran προσέλαβε ένα νεαρό μοντέλο με το όνομα Norma Jean Dougherty μέσω του Blue Book Agency στο Λος Άντζελες, το 1946.

Όταν η Marilyn Monroe πόζαρε για τον Earl Moran στην πρώτη από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1946 και 1950, ήταν μόλις 19 ετών και επίδοξος ηθοποιός, ενώ ο Moran είχε καθιερωθεί ως ένας από τους top εικονογράφους όμορφων γυναικών.

Η δουλειά του για περιοδικά και ημερολόγια τον έβαλε στη συντροφιά του Alberto Vargas και του George Petty.

Ο Earl Moran προσέλαβε ένα νεαρό μοντέλο με το όνομα Norma Jean Dougherty μέσω του Blue Book Agency στο Λος Άντζελες, το 1946.

Αυτή ήταν μια από τις πρώτες εργασίες που έκανε η Μέριλιν ως μοντέλο , για να μπορεί να πληρώσει το νοίκι της, , ενώ παράλληλα αγωνιζόταν να μπει στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η Μονρόε ποζάρει για αυτόν και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συνήθιζε να τραβά φωτογραφίες της, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως αναφορά στις εικόνες του pinup.

Πλήρωνε  στη Μέριλιν δέκα δολάρια την ώρα για να την φωτογραφίσει με διάφορα κοστούμια και σε ημίγυμνες πόζες από το 1946 έως το 1949.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Moran στη Μέριλιν , χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων από τη μεγάλη εταιρεία ημερολογίων Brown & Bigelow, αναφέρει το Vintage Everyday. 

Σαράντα χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1987, το περιοδικό Playboy δημοσίευσε μερικές από τις γυμνές πόζες της Μέριλιν για τον Moran.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ