Η Hermès δημιούργησε συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Ολομέταξο, γράφει πάνω '' Ελευθερία''

Στις 26 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το συλλεκτικό μαντήλι της Hermès για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση...

Ενα αριστουργηματικό, ολομέταξο μαντήλι, όπου κυριαρχεί η λέξη «Ελευθερία» παρουσιάζει διεθνώς σε περιορισμένο αριθμό ο Οίκος Hermès για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην πραγματικότητα, το μαντήλι  αυτό φέρει την υπογραφή του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Ηλία Καφούρου και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θωρακικών Νοσημάτων της Αθήνας "I Σωτηρία".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Καφούρος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το γνωστό Οίκο, το 2016 σχεδιάζοντας ένα άλλο συλλεκτικό μαντήλι.

Η limited edition του ολομέταξου μαντηλιού που θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου έχει πάνω της τοπία της Ελλάδας και γράφει τη λέξη ''Ελευθερία'' (Freedom).

Η βιτρίνα του καταστήματος Hermès στην Αθήνα θα στολιστεί επίσης για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αναφέρει το greekcitytimes.

 

 

«Η Ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραµµίζοντας την επιθυµία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. «Βλέπω το µαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιµαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωµένη σε µετάξι», προσθέτει.

Ο σχεδιασµός του μαντηλιού από τον Ηλία Καφούρο, τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης «ελευθερία» µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια σκαρφαλωµένα σε βουνοπλαγιές, καµπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν µέσα σε καταπράσινα τοπία.

Ας σημειωθεί ότι ο Pierre-Alexis Dumas, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου για σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι γιός της ελληνίδας σχεδιάστριας Rena Dumas (1937-2009).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ