Eurovision: Δείτε το βίντεο κλιπ του El Diablo της Έλενας Τσαγκρινού - Σάλος στην Κύπρο, ζητούν να αποσυρθεί το κομμάτι (βίντεο)

Τι απαντά η τραγουδίστρια;

Η Έλενα Τσαγκρινού με το τραγούδι El Diablo θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Το El Diablo είναι πλέον διαθέσιμο στο Youtube αλλά και στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, σύμφωνα και με την ανακοίνωση τoυ Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και της Panik Records.

Γραμμένο από τους Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa είναι ένα σύγχρονο τραγούδι με pop ρυθμό.

Ο Γιώργος Μπενιουδάκης από μεριάς του σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ, στο οποίο βλέπουμε την Έλενα Τσακρινού να ποζάρει με δημιουργίες της Σήλιας Κριθαριώτη.

Αντιδράσεις στην Κύπρο με το El Diablo

Πάντως στην Κύπρο έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις με την εφημερίδα Πολίτης να αναφέρει ότι η αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό αφού άγνωστοι έκαναν απειλητικό τηλεφώνημα στο ΡΙΚ λέγοντας ότι θα κάψουν το κτίριο αν το τραγούδι εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό.

Παράλληλα πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χριστιανοί» ζητούν με ψήφισμά τους να αποσυρθεί το τραγούδι.

Αντιδράσεις ήρθαν όμως και από τον Σύνδεσμο Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ που επίσης με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση απόσυρση του κομματιού.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον «αποτροπιασμό του» σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά».

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί "El diablo". Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.  Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (...) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Τι απάντησε η Έλενα Τσαγκρινού

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» η τραγουδίστρια είπε χαρακτηριστικά ότι:​​​​​​​

«Τώρα ηρεμώ, δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο για την συμμετοχή. Μου έκαναν ανάθεση και τρελάθηκα από την αρχή με το τραγούδι… Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

 

Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Ο στίχος του El Diablo είναι μεταφορικός και κάθε καλλιτέχνης θα το εκφράσει με κάθε του δυναμική. Από την στιγμή που είναι ένα καλό τραγούδι, δεν τίθεται θέμα για όλα αυτά που ακούγονται. Είναι ξεκάθαρα η σχέση με έναν αλήτη που στην ουσία εγώ από αυτόν λυτρώνομαι και τελικά βγαίνω δυνατή.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ