Θάνος Κρομμύδας: Με ρώτησε «είσαι ενεργητικός ή παθητικός» - Η νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη (βίντεο)

«Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση»

Σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που έχει περάσει και από το Εθνικό, έχει διδάξει σε κρατικές και ιδιωτικές σχολές και έχει βραβευτεί, καταγγέλει ο Θάνος Κρομμύδας.

Ο ηθοποιός γνώρισε τον εν λόγω σκηνοθέτη καθώς ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις. Με το πρόσχημα να του προτείνει κάποιο ρόλο τον προσκάλεσε σπίτι του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο Θάνος Κρομμύδας μοιράστηκε την τραυματική εμπειρία του και αποκάλυψε ότι τον έχει ήδη καταγγείλει επώνυμα στο ΣΕΗ.

«Τελείωσα τις διπλωματικές εξετάσεις μου από τη δραματική σχολή. Στην οποία τις δίνουμε μπροστά στην επιτροπή του Υπουργείου κι εκείνος ως πρόεδρος της επιτροπής βρήκε το τηλέφωνό μου από τον πρόεδρο της σχολής και με πήρε τηλέφωνο. 

Βρεθήκαμε σπίτι του ξεκίνησε να μου λέει κάποια γενικά πράγματα για τη δουλειά, όχι με λεπτομέρειες εκεί κάπου υποψιάστηκα ότι έπρεπε να είμαι επιφυλακτικός. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου επειδή θεώρησε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμί.

Εκεί τον ευχαρίστησα επειδή θα μου δινόταν μια ευκαιρία. Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση. Του είπα “δηλαδή;”.  Και τότε μου απάντησε αυτολεξεί πως: “Στο 90% των ερωτήσεων που μου κάνουν με ρωτάνε αν θα είμαι ο ενεργητικός ή ο παθητικός” και στη σχέση αυτή θα ήμουν εγώ ο ενεργητικός κι εκείνος ο παθητικός. Το οποίο δεν έχει σημασία γιατί η πρόταση είναι το ίδιο ανήθικη».

 

«Ήμουν σίγουρος ότι θέλω να του πω όχι και του είπα όχι, αλλά μέσα στο μυαλό μου δεν του είπα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο ευγενικά για να μην μου κόψει την όποια πιθανότητα καριέρας μπορούσα να έχω. Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα γιατί όλοι αυτό κάνουν σε αυτό τον χώρο.

Και μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους. Μου είπε οτι οι δραματικές σχολές θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για το ότι θα πρέπει να περάσουμε από τους χ,ψ καταστάσεις.»

«Έφυγα και αυτός προσπάθησε να μου πει να το ξανασκεφτώ με πήρε και 2-3 τηλέφωνα και μου άφησε ηχητικά μηνύματα. Επέμεινα στο “όχι”. Τότε δεν γινόταν να τον καταγγείλω, σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος με τόση εξουσία θα έκλεινε πόρτες. Εχω στείλει την καταγγελία μου στον ΣΕΗ επώνυμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ