Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας πριν κλείσετε τα 30 (φωτό)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Τα 30 είναι μια ηλικία στην οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει κάποια πράγματα, έχουμε αποκτήσει εμπειρίες και μπορούμε να πούμε πως έχουμε την ικανότητα να μαγειρέψουμε μια καρμπονάρα χωρίς να κοιτάξουμε το βιβλίο μαγειρικής της μαμάς. Ποια είναι, όμως, τα εργαλεία που λείπουν από την κουζίνα μας;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και ας υποθέσουμε πως στα 30 σας δεν μένετε ακόμα με τους γονείς σας αλλά έχετε το δικό σας σπίτι. Από εκεί και πέρα, δείτε ποια είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας…

Ένα όμορφο σετ ταψιών και διακοσμητικών πιατέλων Παρόλο που πάντα θα υπάρχει θέση στην κουζίνα σας για ένα κλασικό ταψί, σίγουρα θα πρέπει να έχετε και ένα-δύο όμορφα ταψιά στα οποία θα μπορείτε να σερβίρετε τα γεύματά σας. Αυτά δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι και αφήνουν να εννοηθεί πως πλέον είστε μια έμπειρη μαγείρισσα που ξέρει τι κάνει.

Ένα καλό γουόκ Αν έχετε την εντύπωση πως ένα γουόκ χρησιμεύει μόνο για να φτιάχνετε κινέζικα πιάτα, κάνετε μεγάλο λάθος. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα σε ένα γουόκ, όπως να ζεστάνετε το φαγητό που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, να τηγανίσετε, να βράσετε, να τσιγαρίσετε. Είναι στην πραγματικότητα ένα πολυεργαλείο που αξίζει να βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Μπολ για αλάτι Μιας και το αλάτι είναι από τα λίγα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνταγή είναι πολύ όμορφο να το έχετε πάντα πρόχειρο σε ένα όμορφο, ξύλινο μπολ για να παίρνετε με το χέρι όση ποσότητα χρειάζεστε κάθε φορά. Η κλασική αλατιέρα είναι ξεπερασμένη και δεν αρμόζει σε μια έμπειρη νοικοκυρά.

Ένα γουδοχέρι Μια καλή νοικοκυρά γνωρίζει πως για να έχει μια πιο έντονη μυρωδιά το φαγητό της θα πρέπει να χρησιμοποιεί ολόκληρα μυρωδικά και όχι τριμμένα. Γι’αυτό το λόγο χρειάζεστε ένα γουδοχέρι. Με αυτό μπορείτε να τρίψετε βότανα ή να σπάσετε μπαχαρικά και να κάνετε το φαγητό σας ακαταμάχητο.

Μια μικρή γαλατιέρα Θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά θα την χρησιμοποιείτε παρόλο που αυτή τη στιγμή μπορεί να σας ακούγεται χαζή σαν ιδέα. Μέσα σε αυτή μπορείτε να ζεστάνετε τη σούπα σας, να λιώσετε βούτυρο, να λιώσετε σοκολάτα ή και να ζεστάνετε το γάλα σας. Οι χρήσεις της είναι πολλές και δεν χρειάζεται να λερώνετε πιο μεγάλα κατσαρολικά για να κάνετε τις μικροδουλειές σας.

Πέτρα ψησίματος Θέλετε το ψήσιμο της πίτσας σας να περάσει σε άλλο επίπεδο; Τότε μια πέτρα ψησίματος είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Οι πέτρες απορροφούν τη θερμότητα από το φούρνο και βοηθούν στο καλύτερο και ομοιόμορφο ψήσιμο του φαγητού.

Εννοείται πως μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για να φτιάχνετε πολλά περισσότερα πράγματα, εκτός από πίτσα. Φτιάξτε τυροπιτάκια, ψήστε ψωμί και γενικά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ